O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - 25. maj v znamenju mladosti, športa, glasbe in plesa

Velenje, 23. maj 2016 - V sredo, 25. maja, bo od 8.30 do 12. ure v Velenju na mestnem stadionu potekala 12. otroška olimpijada. Predvidoma ob 12. uri bo podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol pozdravil mlade športnike in najboljšim podelil priznanja.

Na ekipnem atletskem tekmovanju se bodo pomerili učenke in učenci 8. in 9. razredov velenjskih osnovnih šol, v štafeti pa bodo sodelovali tudi učenci 7. razredov.

Tudi sicer bodo imele 25. maja vse velenjske osnovne šole športni dan. Učenkam in učencem bodo člani različnih športnih klubov predstavili športne discipline in demonstrirali osnovne tehnike. Letos se bodo učenci 1., 2. in 3. razredov preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih); 2 ekipi iz posamezne šole, torej skupno 12 ekip se bo med seboj pomerilo v Otroški atletiki na velikem igrišču z umetno travo pri mestnem stadionu. Na velikem pomožnem igrišču bodo učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo). 5. razredi bodo na kotalkališču igrali rokomet, odbojko, rokomet, košarko, petanko in namizni tenis, 6. razredi pa tenis, odbojko na mivki, nogomet in mini golf na TRC Jezero. 7. razredi bodo ribarili v Škalskem jezeru ter streljali, sabljali in taborili na bližnjem travniku, učenci 8. in 9. razredov pa se bodo preizkusili v konjeništvu v Konjeniškem centru Velenje. Otroško olimpijado organizira Športna zveza Velenje v sodelovanju z Mestno občino Velenje in športnimi društvi, ki delujejo na območju mestne občine Velenje.

Mestna občina Velenje bo v sodelovanju z velenjskimi osnovnimi šolami prav tako v sredo, 25. maja, ob 18. uri v amfiteatru na velenjski promenadi organizirala prireditev Dan mladosti na promenadi, ki jo pripravljamo v sklopu dogodkov, ki smo jih poimenovali Večeri v amfiteatru. Letos bo prireditev potekala v okviru Tedna vseživljenjskega učenja.

Uvodoma bo zbrane nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, v nadaljevanju prireditve pa se bodo z glasbeno-plesnim programom predstavili učenke in učenci velenjskih osnovnih šol ter Centra za vzgojo in izobraževanje Velenje. S svojimi vokalnimi, instrumentalnimi in plesnimi točkami bodo amfiteater napolnili z mladostno energijo.

Prijazno vabljeni na oba dogodka!