O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Dve novi mednarodni priznanji za Promenado Velenje

Velenje, 31. maj 2016 - Projekt Promenada Velenje, arhitekturnega biroja ENOTA iz Ljubljane je pretekli teden prejel dve novi mednarodni priznanji na odmevnih arhitekturnih dogodkih v Benetkah in Budvi.

Promenado sta strokovni žiriji sestavljeni iz prominentnih imen arhitekture izbrali kot zmagovalca kategorije "Public Space" arhitekturne nagrade "The Plan Award 2016", ki so jo podelili v sklopu konference "Perspektive" v sredo, 25. maja, v Benetkah. Prav tako je dobila priznanje "Special Mention" v sklopu nagrade "S.Arch Award 2016", ki je bila podeljena v četrtek, 26. maja, na konferenci "S.Arch - Next Architecture" v Budvi.


Promenada Velenje se je uvrstila tudi med finaliste bienalne nagrade "European Prize for Urban Public Space", ki jo bodo 4. julija podelili v Barceloni.

Naj spomnimo, da je Spletni portal LandArchs www.landarch.com, na katerem spremljajo novice in trende krajinske arhitekture, januarja letos objavil seznam desetih turistično najbolj zanimivih točk krajinske arhitekture v Evropi (http://landarchs.com/10-of-the-best-tourist-spots-for-landscape-architecture-in-europe/). Velenje oz. velenjska promenada je na odličnem tretjem mestu top destinacij.

Parkirišče Promenada v Velenju pa je bilo aprila 2015 tudi prejemnik mednarodne nagrade letošnje izvedbe "Architizer A+ Awards" s sedežem v New Yorku. To je največji arhitekturni portal na svetu z več kot milijonom rednih mesečnih uporabnikov. V kategoriji parkirnih objektov je bilo parkirišče Promenada v Velenju imenovano za nagrado po izboru strokovne žirije - Jury Winner. Nagrada je bila podeljena maja 2015 na "A+ Awards Gala" dogodku v New Yorku.

Idejno zasnovo prenove mestnega središča pripravil Velenjčan Dean Lah in ponosni smo, da smo Velenjčani pridobili prijeten prostor za druženje ter nov prostor za prireditve. Na promenadi smo izvedli že kar nekaj zanimivih dogodkov in z njimi privabili v središče mesta veliko obiskovalcev.

Prijazno vabljeni, da obiščete tudi katerega izmed dogodkov, ki jih na promenadi pripravljamo v poletnem času.