O-STA

Žalska noč in dan 2016

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi na tradicionalno prireditev Žalska noč in dan, ki bo v soboto, 18. junija, z osrednjim dogajanjem na Šlandrovem trgu.

V dopoldanskih urah (med 10.00 in 13.00) se bodo odvijale športne aktivnosti za vse generacije v Športnem centru Žalec, teki na 5 in 10 km bodo v Vrbju, popoldanski del prireditve pa bo na Šlandrovem trgu. Pričeli bodo ob 17.00 s promenadnimi vožnjami starodobnih koles, motorjev in VW vozil, sledila bo povorka godb na pihala, mažoret ter hmeljarskih starešin in princes. Dogajanje bodo popestrili s sejmom domače obrti. Ob 17.00 bo rajanje za najmlajše z Mojco Robič, nastopili bodo hip hop plesalci Plesnega kluba Move. Za večerno zabavo, ki se bo prevesila v noč in naslednji dan, bodo poskrbele glasbene skupine: Jackson, Nude in Mambo kings.

Program bo povezoval Franci Podbrežnik.

Vstopnine ni.

S prireditvijo Žalska noč in dan pričenjajo pestro poletno dogajanje, ki so ga poimenovali Poletje v Žalcu, in se bo odvijalo do septembra. Na Šlandrov trg bodo pripeljali številne koncerte, plesne in pevske nastope ter kino pod zvezdami.

Pripravili so tudi bogat program počitniških aktivnosti za otroke.

Več informacij na www.zkst-zalec.si .