O-STA

Telekom Slovenije med poletjem na Hrvaškem omogoča dve opciji: 10 GB ali 20 GB prenosa podatkov mesečno

Ljubljana, 17. junija - Telekom Slovenije bo tudi letos svojim uporabnikom mobilnih storitev v poletnih mesecih na Hrvaškem omogočil ugodno ponudbo prenosa podatkov. Tako bosta od ponedeljka, 20. junija, do petka, 30. septembra, v omrežju operaterja Hrvatski Telekom na voljo dve podatkovni opciji: opcija HR-internet z 10 GB prenosa podatkov bo na voljo za 10,95 evra mesečno, opcija HR-internet Plus z 20 GB prenosa podatkov pa za 15,95 evra na mesec. S 1. julijem bo opcija HR-internet prvič na voljo tudi predplačniškim uporabnikom Mobi.

Naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije se lahko v času akcijske ponudbe odločijo za eno izmed obeh opcij, lahko pa si vklopijo tudi obe opciji hkrati. Na ta način bodo imeli na Hrvaškem na voljo kar 30 GB mobilnega prenosa podatkov za 26,90 evra mesečno.

Ponudba HR-internet velja v omrežju operaterja Hrvatski Telekom (omrežje z imeni HR-CRONET, T-Mobile HR ali HT HR). V času akcijske ponudbe princip pravične uporabe stopi v veljavo pri 10 GB (opcija HR-internet) oziroma 20 GB (opcija HR-internet Plus) prenesenih podatkov, po tem se hitrost prenosa omeji na 64 kb/s. Naročniki lahko izbrano opcijo samodejno uporabljajo tudi na kartici SIM 2, ki si zakupljene količine deli z nosilno kartico.

Opcijo HR-internet uporabniki vključijo tako, da pošljejo SMS z vsebino HR internet na številko 1918, izklopijo pa tako, da na številko 1918 pošljejo SMS z vsebino HR internet NE. Za vklop opcije HR-internet Plus pa naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije na številko 1918 pošljejo SMS z vsebino HR PLUS oziroma HR PLUS NE. Poslani SMS se obračuna po ceniku.

Izbrana opcija je po vklopu aktivna do preklica in se samodejno podaljša v naslednje obračunsko obdobje. Pri tem se opcija HR-internet Plus lahko podaljša najdlje do 30. septembra 2016, medtem ko se opcija HR-internet lahko podaljša do 31. julija 2017, vendar bo s 1. oktobrom 2016 zopet v veljavi redna ponudba. Storitev se obračuna za celotno obračunsko obdobje oziroma koledarski mesec, ne glede na datum vklopa ali izklopa.

Naročniki, ki imajo opcijo HR-internet že vklopljeno oz. si jo bodo vklopili pred 20. junijem, bodo imeli junija prav tako na voljo 10 GB prenosa podatkov, vendar po redni ceni 20 evrov, medtem ko bo od 1. julija do 30. septembra zanje prav tako veljala akcijska ponudba.

Uporabniki Telekoma Slovenije lahko pri storitvi HR-internet izkoristijo tudi prednosti hitrega mobilnega interneta, kar jim zagotavlja gostovanje LTE v omrežju operaterja Hrvatski Telekom.

V Telekomu Slovenije naročnikom mobilnih storitev, ki opcije HR-internet po izteku akcijske ponudbe ne bodo več potrebovali, svetujejo, da opcijo izklopijo.

Navedene cene vključujejo DDV.