O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Naj prostovoljski projekt Udarnik

Velenje, 17. junij 2016 - Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj popoldan na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2015 najboljšim prostovoljcem podelil priznanja.

Letos je na natečaj prispelo 220 prijav, predstavniki Velenja pa so v kar dveh kategorijah osvojili nagrade. Projekt Udarnik, ki ga izvaja Mladinski center Velenje, je prejel naziv Naj prostovoljski projekt, Drago Kolar pa je v skupini nad 30 let osvojil priznanje za aktivnosti v več društvih, v katerih odgovorno in zavzeto opravlja vodilne funkcije in organizirane številne akcije za pomoč ljudem v stiski in humanitarnim organizacijam.

Namen projekta Udarnik je predvsem nudenje brezplačne prostovoljske pomoči posameznikom ali družinam, ki si zaradi slabšega socialnega stanja ne morejo privoščiti dodatne pomoči, starejšim osebam in tistim, ki zaradi zdravstvenih težav dela ne zmorejo opraviti sami. Izvajajo pa še drugačne oblike pomoči, kot so animacijsko glasbeni programi za osebe iz socialno ogroženih skupin, inštrukcije za otroke, druženje s starejšimi osebami ... Člani Udarnika so v lanskem letu izpeljali več kot 50 prostovoljskih akcij. Z raznolikimi dejavnostmi poleg spodbujanja pozitivnih vrednot solidarnost in prostovoljstvo poudarjajo tudi delo, kar vpliva na večjo podporo projektu v lokalnem okolju in krepi družbeno participacijo.

Prejeto priznanje je potrditev, da je njihovo delo prepoznano in cenjeno tudi v regijskem in državnem prostoru.