O-STA

Sprejem za udeležence mednarodnih iger šolarjev

Velenje, 28. junij - V četrtek, 30. junija, ob 15. uri bo v protokolarni sobi Mestne občine Velenje župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič s sodelavci sprejel velenjske športnike, udeležence 50. poletnih mednarodnih iger šolarjev v Taiwanu, ki bodo potekale v mestu New Taipei City, od 11. do 16. julija 2016.

Velenjski športniki bodo na igrah tekmovali v atletiki in plavanju. Iger se bodo udeležili atleti in atletinje Matevž Sušec, Timotej Šalamon, Neža Gorišek, Nina Kovačević, Nea Meh in Alja Trupej skupaj s trenerko Sabino Alihodžić, plavalke in plavalci Jaša Jernej Rakun Kokalj, Matija Pohorec, Nika Geršak, Nina Jakop in Tamara Logar s trenerjem Markom Krstičem.

Ekipo, ki jo sestavlja 11 športnikov in 2 trenerja, vodi Katka Geršak iz Športne zveze Velenje.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo športniki iz vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. S sodelovanjem si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili s 1.500 mladimi športniki v starosti od 12 do 15 let iz 80 mest in 40 držav sveta.

Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je mednarodne športne igre organiziralo leta 1999.

Sprejema udeležencev mednarodnih iger šolarjev se bo udeležil tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Na sprejem vabljeni tudi predstavniki medijev!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje