O-STA

Velenje v finalu Iger mest

V soboto, 13. avgusta, je v Kranju potekalo slovensko finale Iger mest, v katerem je zmagala ekipa iz Velenja. Naši tekmovalci se bodo tako 3. septembra v hrvaškem mestu Biograd na Moru udeležili mednarodnega finala iger.

Igre mest oziroma "City Games" (do lani so se imenovale Jadranske igre), so organizirane po zgledu nekoč priljubljenih Iger brez meja in so tekmovalno-zabavnega značaja. Igre potekajo že sedem let, zadnja tri leta pa jih prirejajo tudi v Sloveniji. Organizirajo jih v 35 mestih v šestih državah. V lanskem letu smo na Velenjski plaži gostili polfinale slovenskih iger, na katerem je že takrat sodelovala velenjska ekipa z imenom Pozojčki.

Letos so barve Velenja v slovenskem polfinalu in finalu zastopali Jože Blažina, David DeCosta, Teja Jazbinšek, Maja Kugonič, Nemanja Jozič, Marko Krstić, Martin Stele, Vlado Stjepić, Sabina Šumnik, Peter Zemljak in Gašper Žurbi. Večina sodelujočih članov čez leto redno skupaj trenira vodno košarko in se udeležuje turnirjev.

Za finale v Biogradu bodo skušali sestaviti vrhunsko ekipo, ki bo naskakovala prvo mesto. Igre v mednarodnem finalu bodo zagotovo težje ter zahtevale še več spretnosti in tudi sreče.

Pred pričetkom slovenskega finala je vodja projekta Miroslav Krzyk iz agencije Adria events poudaril: "Do sedaj so slovenske ekipe na mednarodnem finalu dvakrat osvojile srebro. Mogoče bomo v Kranju končno dobili ekipo, ki se bo tudi na mednarodni ravni odela v zlato".

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje