O-STA

Kobilarno Lipica je v prvih osmih mesecih letošnjega leta obiskalo kar 11 odstotkov več obiskovalcev kot lani.

V Kobilarni Lipica so zelo zadovoljni z letošnjim obiskom. Kobilarno si je v prvih osmih mesecih letošnjega leta ogledalo 56.947 obiskovalcev (glede na število prodanih vstopnic), kar pomeni 11 odstotkov več kot lani v primerljivem obdobju, ko je kobilarno obiskalo 51.088 obiskovalcev. Še večja pa je rast prihodkov, zabeležili so kar 19 odstotkov višje prihodke kot lani v istem obdobju.

Julija in avgusta letos je Kobilarno Lipica obiskalo 23.771 obiskovalcev. Spodbudne rezultate in dober obisk pa pričakujejo tudi v septembru, saj se obeta največji letni dogodek - Dnevi Kobilarne Lipica, 24. in 25. septembra s prav posebno privlačnim programom za družine z otroki.

Glavne zvezde gala predstave 25. septembra ob 15. uri bodo beli lipicanski žrebci na vajetih jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja. V edinstvenem spektaklu bodo prvič zaplesali po taktih slovenske svetovno znane vokalne skupine Perpetuum Jazzile. Izjemen preplet umetnosti klasičnega dresurnega jahanja in vrhunskih vokalov bodo predstavili v treh edinstvenih točkah: solo nastopu vrhunsko izšolanega lipicanskega žrebca, atraktivnih skokih šole nad zemljo in "plesu kočij" na lipiškem hipodromu.

Novost letošnje največje in najbolj priljubljene prireditve v Lipici bo tudi to, da je iz enodnevne prireditve prerasla v Dneve Kobilarne Lipica. Uvod v Dneve Kobilarne Lipica bo adrenalinski spektakel - Odprto državno prvenstvo v vožnji vpreg, ki se bo v soboto, 24. septembra, začelo z dresurno in spretnostno vožnjo in bo v nedeljo, 25. septembra, dopoldne doseglo vrhunec z maratonsko vožnjo.

Oba dneva bo družinam z otroki namenjena delavnica Spoznajmo ponije, prav posebno bogat in privlačen program za družine pa bo v nedeljo pritegnil tudi z Deželo doživetij za otroke, tržnico izdelkov domače in umetnostne obrti, razstavo starodobnih vozil, prikazom podkovanja konj in mamljivo kulinarično ponudbo.