O-STA

V Ljubljani bo potekala Evropska konferenca inovativnih tehnologij pametnih omrežij (ISGT Europe - Innovative Smart Grid Technologies Europe)

Elektroenergetika je pomembna gospodarska panoga, ki se ukvarja s proizvodnjo in prenosom električne energije do končnih uporabnikov. Ker je za delovanje praktično vsake naprave ali procesa potrebna električna energija, so stalne inovacije na področju elektroenergetike za vse nas zelo pomembne in vplivajo na življenje vsakega človeka. Tega se zelo dobro zavedajo v sekciji za elektroenergetiko (IEEE Power & Energy Society) v okviru največjega svetovnega združenja na področju elektrotehnike - IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Le-ta namreč vsako leto organizira Evropsko konferenco inovativnih tehnologij pametnih omrežij, ki bo letos v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala od 9. do 12 oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani. Udeleženci bodo imeli tako v štirih dneh priložnost prisluhniti predavanjem strokovnjakov z vsega sveta, konferenci pa bo predsedoval dekan ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, prof. dr. Igor Papič.

Pestro dogajanje

Konferenca se bo z izobraževalnimi predavanji začela že v nedeljo 9. oktobra, v ponedeljek bodo uvodnemu srečanju ob 8.30 uri v Linhartovi dvorani sledila celodnevna strokovna predavanja, ob 19. uri pa bo v Hotelu Slon potekal dogodek z naslovom Ženske v elektroenergetiki (Women in power). V torek se bo konferenca prav tako pričela v Linhartovi dvorani ob 9. uri, celodnevnim predavanjem strokovnjakov in strokovnjakinj s celega sveta pa bo ob 20. uri sledila gala večerja v Festivalni dvorani. Uvodno srečanje zadnjega dne konference bo v sredo, 12. oktobra, ob 9. uri, vodil izr. prof. dr. Andrej Gubina iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, na katerem se bodo posvetili liberalizaciji energetske gospodarske panoge skozi nove tehnologije in nove poslovne modele. Predavanja bodo nato potekala od 11. do 17. ure, zaključni dogodek konference pa se bo odvil ob 17.30 uri v Linhartovi dvorani.

Več informacij na: http://sites.ieee.org/isgt-europe-2016/