O-STA

MakerLab v okviru Fakultete za elektrotehniko je tehnološki partner 2. Adriatic FinTech Hackathona

FinTech Hackathon je dogodek, namenjen spodbujanju tehnoloških inovacij na področju FinTech industrije, kjer skušajo z uporabo tehnologije in inovacij izboljšati trenutne finančne storitve. S ciljem vzpostavitve močnega partnerskega sodelovanja z bankami, podjetji in organizacijami, ki jih zanima FinTech, bo 15. in 16. oktobra 2016, s pričetkom ob 8:00 uri, potekal že 2. Adriatic FinTech Hackathon. Letošnje teme bodo gospodarstvo, inoviranje, bančništvo in FinTech, glavni organizator dogodka pa je podjetje Halcom, vodilni ponudnik rešitev za digitalno bančništvo in plačilne sisteme v osrednji in jugovzhodni Evropi. Adriatic FinTech Hackathon podpirajo števillni partnerji, med njimi tudi MakerLab, ki deluje pod okriljem ljubljanske Fakultete za elektrotehniko. Dogodek bo organiziran za celotno Balkansko regijo, v prostorih ABC HUBa v Ljubljani, udeležba pa je brezplačna.

Dostop do opreme in znanja

Svoje tehnološke razvojne platforme bodo udeležencem omogočila podjetja Halcom, Microsoft, MicroBlink in odprt laboratorij MakerLab: "V MakerLabu že drugo leto od ustanovitve ustvarjalcem, študentom in raziskovalcem omogočamo dostop do opreme in znanja s področja informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter tehnologij Interneta stvari. Sodelovanje pri izvedbi letošnjega Halcom FinTech Hackathona nas izredno veseli, saj je cilj vseh nas prenesti znanje o sodobnih tehnologijah na mlade in jih spodbuditi k ustvarjanju, inoviranju in ustanavljanju start-up podjetij," je povedal mag. Luka Mali, strokovni vodja MakerLaba Ljubljana.

Premikanje meja v inoviranju

Celoten dogodek deluje po principu Hackathona, ki je v IT industriji poznan tudi kot "hack day". Programerji ter ostali profili IT razvijalcev se ga udeležijo z namenom, da z intenzivnim ekipnim sodelovanjem v omejenem času sprogramirajo inovativno rešitev na določeno temo. "Halcom želi z organizacijo FinTech Hackathona povezati banke in start-upe v premikanju meja v inoviranju na področju finančne industrije. Glede na pozitivni odziv partnerjev verjamem, da bo letošnji dogodek nadgradil lanskega ne samo po kvaliteti razvitih inovacij, temveč tudi z dolgotrajnimi partnerstvi in prepoznavnostjo v širšem Adriatik in Balkan prostoru," je povedal dr. Marko Valjavec, glavni izvršni direktor FinTech Hackathona. Hack izzivov se bodo lotile banke (SKB in Nova KBM), domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji (Bitstamp, MicroBlink, Halcom Plačila) ter podjetja, ki so zainteresirana za FinTech rešitve (Atlantic Grupa). Tako se bo v Adriatic FinTech Hackathonu pomerilo preko 120 razvojnih inženirjev, dizajnerjev, in vsi tisti, ki želijo prispevati k inoviranju v bančni oz. finančni industriji. Tekmovanje v razvoju idej bo trajalo 24 ur, nagradni sklad pa presega vrednost 12.000 EUR.

Zadnji rok za prijavo je v sredo, 5. oktobra 2016, več informacij pa je na voljo na www.hackathon.si.