O-STA

Sportradarjev Sports Innovation Challenge 2016 na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Sportradar je vodilno globalno podjetje, ki se ukvarja z zbiranjem, preverjanjem in obdelavo športnih podatkov. Podatke pridobiva z lastnimi viri po vsem svetu, skupaj za več kot 200.000 športnih dogodkov letno, v kar so vključeni vsi najpomembnejši športi, turnirji in lige. V sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko pa to jesen organizira tekmovanje Digital Sports Innovation Challenge 2016 (DSIC 2016) za študente vseh slovenskih fakultet. Danes, 29. septembra in v četrtek, 6. oktobra 2016, pa bodo ob 14.00 uri na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko potekli predstavitveni dnevi.

Od ideje do tržno uspešnega izdelka

DSIC 2016 je ekipno tekmovanje, kjer bodo tekmovalci zasnovali idejo in pri tem razmišljali o bodočem končnem uporabniku, o konkurenčnih prednostih in rezultatih. Študentje bodo tako svoje ideje in inovacije lahko spremenili v osnovne prototipe in nato v tržno uspešne izdelke. Ves čas tekmovanja pa jim bo ob strani stal Sportradar z mentorstvom in prostim dostopom do svojih storitev. Tako bodo skupaj vzpostavili most med akademskim in korporativnim svetom, istočasno pa ustanovili tudi novo platformo za študente z različnimi znanji in ozadji, s čutom za podjetništvo in nove tehnologije.

Pet izzivov

Udeleženci bodo tekmovali v okviru enega od petih izzivov.

1. Prikaz športnih podatkov neposredno na TV zaslonu ob spremljanju športnih dogodkov iz naslanjača (aplikacije ali rešitve za Smart TV, Apple TV, Set Top Box).

2. Aktivacija športnih navdušencev in zabava za t.im. digitalne športne navdušence, doma v naslanjaču ali na stadionu (mobilne aplikacije, virtualna resničnost, obogatena resničnost).

3. Obogatitev športnih medijskih vsebin (rešitev, orodje ali aplikacija za novinarje in TV komentatorje, prikaz podatkov na spletu, umetna inteligenca).

4. Igrifikacija profesionalnih športnih podatkov (Igra, ki temelji na uporabi športnih podatkov, ali pa jo v ozadju tako ali drugače poganjajo športni podatki).

5. Povečanje vpliva in učinka oglaševanja ob pomoči športnih podatkov.

Na selekcijski dan, ki bo potekal 10. oktobra, bodo tekmovalci predstavili svoje ideje, 14. oktobra pa se začne tekmovanje za izbrane ekipe. Na eliminacijski dan, 28. oktobra, bodo razkrili svoje koncepte, 30. oktobra pa bodo predstavili svoje prototipe in izvedeli, kdo je zmagovalec.

Privlačne nagrade

Poleg prvovrstne izkušnje in neprecenljivega znanja bodo najboljši prejeli tudi privlačne nagrade. Vsak član zmagovalne ekipe bo prejel denarno nagrado v višini 1.500 EUR oz. največ 6.000 EUR skupno za celotno ekipo. Tekmovalci bodo vključeni tudi pri deljenju bodočega tržnega uspeha izdelka, če se družba Sportradar odloči določen izdelek podpreti in razviti do končnega produkta. Za najbolj inovativne in učenja željne študente pa je DSIC tudi odlična priložnost za pridobitev zaposlitve ali pripravništva na eni od Sportradarjevih lokacij.

Zadnji dan prijave bo v četrtek, 6. oktobra 2016, prijavite pa se lahko na https://www.sportradar.com/challenge/