O-STA

Industrija 4.0 v praksi za slovenske gospodarstvenike

Ljubljana, München, 6. oktober 2016 - Gospodarska delegacija Smart Factory se bo v Nemčiji izobraževala na najboljših primerih industrije 4.0 in trendih na področju digitalizacije proizvodnje. V dveh dneh bodo udeleženci srečali s strokovnjaki nemških koncernov BMW in SAP.

Dvajset slovenskih gospodarstvenikov se bo v dveh dneh srečalo tako z generalnim konzulom Republike Slovenije v Münchnu kot tudi z odgovornimi za vodenje proizvodnih procesov iz koncerna BMW ter strokovnjaki za digitalizacijo procesov v podjetjih iz koncerna SAP. Poleg tega bodo spoznali slovenski inkubator v Münchnu, Accelerator Venture Gates ter tako prejeli tudi informacije o poslovnem vstopu na nemški trg ter o možnostih investicij v Nemčiji.

Gospodarska delegacija se bo v koncernu BMW izobraževala na področju proizvodnje ter digitalizacije procesov znotraj nje. V spremstvu strokovnjakov za digitalizacijo si bodo ogledali proizvodnjo avtomobilov in se izobrazili o inovativnih proizvodnih tehnologijah ter avtomatizaciji proizvodnje.

V koncernu SAP bodo gospodarstveniki v celodnevnem programu izobraževanja izvedeli podrobnosti trendov digitalizacije proizvodnje, posvetili pa se bodo tudi konceptu integrirane tovarne, ki združuje tako nadzor proizvodnje, personalizacijo izdelkov ter nadzor nad porabo energije, hkrati pa se povezuje tudi z drugimi strokovnimi oddelki v podjetju, od nabave do skladiščenja in prodaje. Del izobraževanja bo namenjen tudi upravljanju življenjskega kroga izdelka, napovedim vzdrževanja z analizo velike količine podatkov in strojnemu učenju, pri katerem se s programiranjem strojev omogoči njihovo večjo prilagodljivost in odpornost na napake.

Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, Gertrud Rantzen je poudarila "z delegacijo želimo slovenskim gospodarstvenikom predstaviti primere dobre prakse v Nemčiji in jim s tem pomagati pri digitalizaciji proizvodnje in procesov v njihovih podjetjih. Prepričana sem, da le tovrstno strokovno izobraževanje lahko pripomore k hitrejši in bolj kakovostni digitalizaciji procesov v slovenskih podjetjih, ki bodo pripomogli k dvigu mednarodne konkurenčnosti Slovenje in njenega gospodarstva."

Slovensko-nemška gospodarska zbornica z iniciativo Industrija 4.0, Ustvarjamo prihodnost želi slovenskemu gospodarstvu pripomoči pri vstopanju na pot digitalizacije procesov, ki bodo povečali produktivnost in konkurenčnost Slovenije.

Fotografije z dogodka so na voljo na povezavi:

https://www.dropbox.com/sh/ewf80ujgi9l9fbh/AABL65HiIypNDR8KNg-TZAGwa?dl=0

***

Za več informacij ali izjavo se prosim obrnite na:

Žiga Fišer, presse@ahkslo.si, +386 41 732 710