O-STA

Mladinski svet Slovenije dobil novo vodstvo

Za predsednika MSS ponovno izvoljen Tin Kampl

Na seji Zbora Mladinskega sveta Slovenije, ki je potekala 13. oktobra 2016 v bivši stavbi Slovenijalesa, je bilo izvoljeno novo vodstvo Mladinskega sveta Slovenije. Za predsednika je bil ponovno izvoljen 26-letni Tin Kampl, kandidat Mladega foruma SD.

Podpredsedniške funkcije so prevzeli:

- podpredsednik za mladinsko politiko je postal Tibor Vöröš (Nova generacija SLS)
- podpredsednik za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni je postal Aleš Meglič (Zveza ŠKIS)
- podpredsednica za participacijo in organiziranje je postala Maša Eržen (Zveza tabornikov Slovenije)
- podpredsednica za mladinsko delo in neformalno izobraževanje je postala Neža Repanšek (Združenje slovenskih kataloških skavtinj in skavtov)
- podpredsednica za mednarodno sodelovanje je postala Anja Fortuna (Zveza slovenske podeželske mladine).

V Nadzorni odbor so bili izvoljeni: Jaka Debeljak (Nova generacija SLS) za predsednika, Žiga Štajnbaher (Mladi forum SD) in Boris Fartek (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov) za člana Nadzornega odbora.

Mandat novega vodstvo bo trajal dve leti.

Na seji Zbora so tudi delegati soglasno potrdili Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija za polnopravno članico Mladinskega sveta Slovenije. Sprejet je bil tudi prenovljen programski dokument Participacija mladih, ki vsebuje priporočila političnim odločevalcem, uradnikov, političnim strankam, izobraževalnim institucijam in mladinskim organizacijam, s katerimi ukrepi lahko vplivajo na večjo participacijo mladih v družbi.

Za vprašanja ali pojasnila smo na voljo na pr@mss.si ali na 051 313 154 (Jernej)