O-STA

9 slovenskih podjetij v Prago po nove poslovne priložnosti

Ljubljana, Praga, 19. oktober 2016 - 9 izbranih slovenskih proizvodnih podjetij se na pobudo nemškega združenja BME v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico danes udeležuje poslovnega srečanja v Pragi, kjer imajo priložnost skleniti nove posle z 29 nemškimi podjetji, večjimi dobavitelji avtomobilski in strojni industriji v Nemčiji.

Na pobudo večjih nemških podjetij, večinoma dobaviteljev avtomobilski in kovinski industriji ter industriji umetnih mas, in v organizaciji nemškega Zveznega združenja za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko (BME - Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik) danes v Pragi poteka dogodek, katerega namen bo pregled možnosti sodelovanja med omenjenimi nemškimi in izbranimi slovenskimi podjetji. Pobudniki - 29 večjih dobaviteljev za prvo vgradnjo za različne industrije v Nemčiji (Audi, Witte Automotive, Škoda, Miele, Siemens, Tetra Pak, Stabilus, Techtronic, KLA-Tencor, Marteli.) - namreč želijo svoje nove dobavitelje iskati na področju srednje vzhodne in jugovzhodne Evrope.

"Poslovno srečanje v Pragi je odlična priložnost za vzpostavitev novih poslovnih odnosov z že zainteresiranimi nemškimi podjetji, kar bodo povabljena slovenska podjetja nedvomno izkoristila. V Slovensko-nemški gospodarski zbornici smo prepričani da se pogovorov, tako kot doslej v vseh tovrstnih dogodkih, ki smo jih organizirali, prelila v zgledno sodelovanje, kar bo pomenilo dodatno medsebojno zaupanje in krepitev dobrih gospodarskih odnosov med Slovenijo in Nemčijo," je povedala predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, Gertrud Rantzen.

Med izbranimi 9 slovenskimi podjetji so bili tudi Siliko, SIJ, Kovinar Novo mesto, Cerjak, Reseda in drugi. Vsako izmed izbranih podjetij ima v sklopu dogodka b2b sestanke z nabavnimi službami nemških podjetij in bo tako lahko v direktnem pogovoru preverilo možnosti za sodelovanje.

Mario Ivankovič, vodja marketinga Skupine SIJ je poudaril "Za Skupino SIJ je bilo poletno srečanje AHK v Dortmundu uspešno in zato smo se z veseljem odzvali tudi povabilu v Prago. Kar nekaj izmed nemških podjetij, ki bodo tam, se je sicer udeležilo že srečanja v Dortmundu. Vseeno pa smo se uspeli dogovoriti za sestanek s kar tremi potencialnimi partnerji. V Skupini SIJ podpiramo tovrstne učinkovite pobude AHK, ki združuje udeležence s skupnim ciljem, vnaprej izražen interes obeh potencialnih partnerjev pa zagotavlja realna pričakovanja in tako več možnosti za sklenitev posla."

Slovensko-nemška gospodarska zbornica slovenskim podjetjem na njihovi poslovni poti v nemčijo pomaga že vrsto let. V letošnjem letu so predvideli še nekaj podobnih aktivnosti.