O-STA

Veličastno preseganje obremenjujočih vzorcev bivanja v osupljivem romanu Katarine Nadrag

Roman Katarine Nadrag je poln življenja. Po eni strani nas sooča s krutim, nasilnim, odvisnim, vzvišenim po drugi pa harmoničnim, naklonjenim, intimnim, ljubečim. Glavna silnica je usmerjena v osebnostno rast protagonistke Polone.

Vseskozi se med vrsticami odpirajo pereča družbena vprašanja. Avtoričini odgovori so jasni. Razbiramo jih posredno iz razpletov dogodkov, občasno tudi neposredno iz samozavednega, emancipiranega vedenja. Katarina Nadrag pripoveduje živo, povsem blizu življenju, ko bridko zaboli ali ko se čustva naklonjenosti in bližine raznežijo v brezčasje.

"Roman Poslušaj me, tebi pojem je veličastno preseganje obremenjujočih vzorcev bivanja, je odločna izpoved o uveljavljanju v družbi, globokem zaupanju v rast osebnosti in presenetljivo odkriti moči, ki se pojavi, ko smo sposobni prisluhniti otroku, je ljubeče padanje v objeme" zapiše knjigi na pot založnik Franc Merkač.

"Bo kdaj konec te preklete bolečine?"

Ne vem, ali je bo kdaj konec," se je obrnila k meni, "zagotovo pa bo izgubila naboj."

"Vsak nemočen otrok nekoč odraste".

KATARINA NADRAG: Poslušaj me, tebi pojem

Založba Fran, Celovec, 2016

ISBN 978-3-902832-13-9, roman

256 strani, trda vezava, cena 19,90 €

www.založba-fran.com

Katarina Nadrag, rojena leta 1972 v Kranju, je avtorica odmevne knjige Utopljene sanje, O poti iz alkoholnega pekla (Založba Mladinska knjiga 2010) in soavtorica trijezičnega umetniškega koledarja Pogledi Ansichten Views za leto 2017 (Založba Fran 2016). Z likovnimi deli se je javnosti v letu izida pričujočega romana predstavila na razstavah v Žireh, Železnikih, Škofji Loki in Ljubljani. Avtoričina pesniška ustvarjalnost se poraja kot samostojno literarno snovanje in v sozvočju z njenim slikanjem. Živi in ustvarja v Železnikih.

Predstavitev romana bo v sredo, 23. 11. 2016 ob 16. uri v Ljubljani v okviru Slovenskega knjižnega sejma na odru Foruma za obiskovalce v drugem preddverju Cankarjevega doma.

Z avtorico se bo pogovarjala Andreja Blažič Klemenc.

Vljudno vabljeni.

Več na http://www.zalozba-fran.com