O-STA

Založba Fran razpisuje natečaj na temo Moja izkustva s slovenskim jezikom

Založba Fran vabi, da zapišemo svoja nenavadna doživetja in izkustva v zvezi z uporabo slovenskega jezika v različnih družbenih okoljih, da ubesedimo dokumentarne, avtobiografske ali anekdotične zgodbe, ki so se dogodile v zadnjih sedemnajstih letih, resnične, izjemne, presenetljive, osupljive, take, da obstrmimo od začudenja.

Prispevkom je možno dodati dokumente, zapiske, fotografije in podobno. K sodelovanju so vabljeni pišoči vseh starosti. Geografskih omejitev ni. Dolžina besedil naj ne presega 7.000 znakov. K sestavkom je potrebno pripisati avtorske podatke (ime, priimek, naslov in leto rojstva). Izbrane prispevke bo Založba Fran uredila, jih jezikovno pregledala in pred objavo v načrtovani knjigi predložila avtoricam in avtorjem v potrditev. Ob izidu knjige prejmejo tri avtorske izvode publikacije in nadaljnje po avtorski ceni.

Prispevke zbiramo do 15. julija 2017 na elektronski naslov jezik@zalozba-fran.com, na spletni strani www.zalozba-fran.com/jezik ali na naslov Založba Fran, Brateläckerstraße 8, 9020 Klagenfurt Celovec, Avstrija.

Povezava na besedilo razpisa: https://www.zalozba-fran.com/sites/default/files/natecaj-moja-izkustva-s-slovenskim-jezikom.pdf