O-STA

Minister Gorazd Žmavc je ob Dnevu slovenske hrane obiskal Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka na Ptuju, ki izvaja posebno poslanstvo

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je ob Dnevu slovenske hrane obiskal Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka na Ptuju, ki izvaja vzgojno-izobraževalni proces za otroke s posebnimi potrebami. Ob prihodu ministra sta ga pričakali in pozdravili ravnateljica mag. Lidija Hameršak Marin in pomočnica ravnateljice Borislava Mudna.

Minister Žmavc se je učencem pridružil na tradicionalnem slovenskem zajtrku in jih tudi nagovoril. Podčrtal je svoje zadovoljstvo, da je OŠ dr. Ljudevita Pivka od letos v lepih in funkcionalnih novih prostorih, kar je izjemnega pomena. Mnogo boljši pogoji omogočajo učencem in učiteljem bolj prijetno in uspešno šolanje, z ustrezno pridobljeno izobrazbo pa tudi uspešno poklicno pot in vključevanje v družbo na vseh področjih.

V nadaljevanju je minister Žmavc spregovoril o pomenu današnjega dogodka, Dneva slovenske hrane, s katerim dejansko poudarjamo pomen lokalne oskrbe in vključevanja domačih proizvajalcev v oskrbne verige na krajevni ravni. Izrazil je zadovoljstvo, da so učenci pobudo tako dobro sprejeli in izrazil upanje, da bomo v prihodnje pomen domače hrane še bolje razumeli in spoštovali.

V okviru Dneva slovenske hrane so učenci Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka pripravili poseben kulturni program. Po zaključku tradicionalnega slovenskega zajtrka je minister imel še kratek pogovor z vodstvom in zaposlenimi, kjer so ga informirali o delovnih in učnih načrtih šole, ki izvaja tako pomembno poslanstvo.