O-STA

Nova dimenzija nakupovanja v Ljubljani

Ljubljana, november 2016 - Harvey Norman je 17. novembra odprl vrata svoje popolnoma prenovljene ljubljanske trgovine. Posodobljeni oddelki pohištva, spalnic, tehnologije in gospodinjskih aparatov obljubljajo prvovrstno sodobno nakupovalno izkušnjo, ki je obiskovalci ne bodo le opazili, pač pa tudi občutili in izkusili.

Avstralska trgovina Harvey Norman je na slovenskem trgu sinonim za kakovostno in celostno opremljen dom že od leta 2002, ko se je odprla prva poslovalnica v Ljubljani. Zaradi velike priljubljenosti so se ji kmalu pridružile še trgovine v Kopru, Novem mestu, Celju in Mariboru, leta 2013 pa so odprli tudi spletno trgovino, s katero so ponudbo še bolj približali kupcem.

Sodobna nakupovalna izkušnja: povsem po meri kupca
Leto 2016 je za trgovino Harvey Norman v Sloveniji še posebej zanimivo. S popolnoma posodobljeno ljubljansko trgovino bodo obiskovalce namreč popeljali v novo dimenzijo nakupovanja, povsem prilagojeno potrebam in željam sodobnega kupca.

"Naši kupci vedo, da jih pri nas čaka le najboljše."
Direktorica Harvey Norman Slovenija, Melissa Wilson, je krmilo slovenske podružnice prevzela v oktobru 2015. Veseli jo, da kupci v Sloveniji zaupajo trgovski znamki Harvey Norman: "S ponosom lahko rečemo, da je v naših trgovinah doma 'zaupanja vreden nakup', kot se glasi naš slogan. Naši kupci namreč vedo, da jih pri nas čakajo kakovost, prijazne cene in odlična storitev."

Pri tem je v veliko pomoč dejstvo, da je podjetje z zastopstvom v kar osmih državah po svetu del globalnega trga. Melissa Wilson pojasnjuje: "Naša prisotnost na globalnem trgu nam omogoča večjo povezanost z zunanjimi partnerji, zato se lahko kupci pri nas opremijo s kakovostnim pohištvom za stilsko dovršeno dnevno sobo in udobno spalnico, si priskrbijo najboljšo tehnologijo in gospodinjske aparate, obenem pa tudi vse za popolno domačo pisarno ali otroško sobo."

Kakovost, ki jo lahko odslej tudi sami preizkusite
Posebej izjemna in pri nas še nikoli doživeta interaktivna izkušnja nakupovanja obiskovalce čaka na oddelkih tehnologije in gospodinjskih aparatov, kjer si bodo lahko natančno ogledali, občutili in preizkusili razstavljene artikle vseh priznanih proizvajalcev, ob tem pa v trgovini obljubljajo, da bodo redno predstavljali ekskluzivne novosti, ki jih kupci do zdaj v Sloveniji še niso videli.

Ljubezen do tehnologije ni naključna

Ljubezen do tehnologije za trgovino Harvey Norman pravzaprav ni nič novega, pojasnjuje Wilsonova: "Korenine naše trgovine so prav v elektroniki, tako smo navsezadnje začeli. Seveda smo zato posebej navdušeni nad vsemi novostmi s področja računalništva in zabavne tehnologije. Lani je naša predsednica uprave, Katie Page, denimo sodelovala pri oblikovanju novega prenosnike HP X360 Spectre v Rose Gold odtenku, ki je na voljo ekskluzivno v naših trgovinah in je postal eden najbolj zaželenih prenosnikov po celem svetu. Poleg tega je s svojimi predlogi sooblikovala tudi Samsungov Pure White tv sprejemnik, ki navdušuje s svojimi preprostimi in čistimi linijami v belem in je še eden izmed izdelkov, ki je na voljo samo v naših trgovinah. Ni odveč poudariti, da so naši svetovalci v trgovini znani kot Strokovnjaki za tehnologijo in si tako nedvomno lastijo velik delež zaslug za uspeh trgovin Harvey Norman po celem svetu."

Prodaja v Sloveniji vztrajno narašča

Avstralsko podjetje Harvey Norman se sicer ponaša z več kot 300 poslovalnicami po celem svetu,vztrajna rast prodaje pa dokazuje, da kupci trgovsko znamko prepoznavajo kot vredno zaupanja in jo uvrščajo med vodilne ponudnike kakovostnega pohištva, spalnic, računalništva, avdia-videa, gospodinjskih aparatov in kuhinj.

O pravi smeri delovanja podjetja pričajo tudi številke. Ob koncu finančnega leta junija 2016 so na slovenskem trgu v primerjavi z lanskim letom namreč zabeležili 2,7% rast prodaje, na globalni ravni pa kar 7,6%, kar znese vrtoglavih 5,3 milijarde prometa.

Otvoritve sta se udeležila tudi avstralska člana uprave podjetje Harvey Norman, direktor David Ackery in generalni vodja bele tehnike ter gospodinjskih aparatov Haydon Myers. David Ackery je navdušeno pozdravil dogajanje v Ljubljani in ob tem šaljivo pripomnil: "Bravo Ljubljana in Slovenija, da ste postavili tako navdušujoč interaktivni center nakupov. Ste vedeli, da takšnega nimamo še niti v Avstraliji, kjer je Harvey Norman doma, načrtujemo ga šele prihodnje leto v Sydney-ju? Čestitam Sloveniji, prehiteli ste nas!"

Melissa Wilson v prihodnost podjetja v Sloveniji tako zre z optimizmom: "Vizija je povsem preprosta - našim cenjenim kupcem bomo še naprej nudili samo najboljše za njihov dom. Pri nas jih čaka najnovejše in najboljše s področja tehnologije in gospodinjskih aparatov, obenem pa jih razvajamo z zadnjimi trendi v pohištvu in inovacijami za popoln spanec v oddelku spalnic. Vse to seveda pospremimo z odličnimi cenami in odličnimi aktualnimi akcijami na vseh oddelkih. Želimo namreč predvsem eno: da slovenski kupci vedo, da pri nas dobijo najboljše za svoj dom po dostopnih cenah, ob tem pa se med obiskom naše edinstvene interaktivne trgovine poleg vsega naštetega še dobro zabavajo!"

Otvoritveni teden prenovljene ljubljanske trgovine bo od 17. do 24. novembra, v ta namen pa so v trgovini Harvey Norman za vse obiskovalce pripravili ekskluzivne otvoritvene ponudbe, ki veljajo V VSEH TRGOVINAH IN NA SPLETU.

V Ljubljani bodo za otvoritveni vikend med 17. in 20. novembrom poskrbeli še za vrhunsko kulinarično presenečenje z znanimi gosti.