O-STA

Pogovor o knjigi Spolna pogodba - prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat, predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak, prof. dr. Eva D. Bahovec in prof. dr. Rok Svetlič

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na pogovor o knjigi Spolna pogodba, v katerem bodo sodelovali urednica knjige prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat, predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak, prof. dr. Eva D. Bahovec in prof. dr. Rok Svetlič. Gost in gostje pogovora se bodo spraševali, ali teze, ki jih je avtorica knjige Spolna pogodba Carole Pateman predstavila pred nekaj manj kot tridesetimi leti, danes še veljajo; je moderna družbena pogodba zares in še vedno osnovana na podrejanju žensk; kakšne so družbene okoliščine za ženske v političnem življenju danes; ali razvoj dogodkov na evropskem in ameriškem političnem prizorišču govori v prid tezi, da so ženske podrejeni in izkoriščani spol; in kaj bi k temu dodale ženske, ki danes sestavljajo večino svetovne migrantske delovne sile?

Pogovor bo potekal na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani v torek, 29. novembra, ob 17. uri v Modri sobi (5. nadstropje).