O-STA

Mobitelovi uporabniki bodo poleti iz Cronetovega omrežja v Slovenijo klicali za 40 % ceneje

Družba Mobitel je aprila napovedovala, zdaj pa potrjuje dobro novico o cenejšem telefoniranju iz Hrvaške v Mobitelovi omrežji v času poletnih počitnic. Vsi Mobitelovi uporabniki, naročniki in uporabniki predplačniškega sistema Mobi, bodo v času od 1. junija do 31. avgusta 2001 telefonirali iz omrežja Cronet v Mobitelovi omrežji za 40 odstotkov ceneje.

Cenovno ugodno klicanje v Slovenijo bo prav gotovo izkoristilo veliko naših dopustnikov, saj je, zlasti poleti, hrvaški Jadran med slovenskimi letoviščarji še vedno med najbolj priljubljenimi turističnimi destinacijami.

Lansko poletje je na primer na Hrvaškem v treh poletnih mesecih (junij, julij in avgust) gostovalo skoraj 330.000 Mobitelovih uporabnikov. Glede na lansko število uporabnikov in glede nato, da je Mobitel ponudil gostovanje Mobiuporabnikom v prvih dneh lanskega julija, pričakuje letošnje poletje, ko šteje Mobitelova družina več kot milijon uporabnikov in je gostovanje na voljo vsem, Mobiuporabnikom tudi brez naročila v obe smeri, vsaj še enkrat toliko, se pravi več kot 600.000 gostujočih Mobitelovih uporabnikov v poletnih mesecih na Hrvaškem.