O-STA

23. Seminar optičnih komunikacij na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Laboratorij za sevanje in optiko bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani med 1. in 3. februarjem organiziral že 23. Seminar optičnih komunikacij. Preko dvajset domačih in tujih predavateljev bo v treh dneh obravnavalo tako splošne (široke) tematike kot tudi specialistična (poglobljena) znanja.

Zanimive vsebine v predavalnici in izven nje

Udeležba na seminarju ni pogojena z vrsto ali stopnjo izobrazbe, niti ne s preteklimi delovnimi izkušnjami ali posebnimi pogoji. Seminar je primeren za širok krog strokovnjakov - ne le s področja elektrotehnike - pričakuje pa se preko 100 udeležencev. Vsebinsko bogato dogajanje v predavalnici bo spremljala še razstava merilne opreme in komunikacijske opreme s področja optičnih komunikacij v avli fakultete, ter predstavitev atraktivnih optičnih poskusov v Laboratoriju za sevanje in optiko.

Seminar je v prvi vrsti namenjen strokovnemu izpopolnjevanju telekomunikacijskih strokovnjakov in drugih, ki se za to področje zanimajo. Njegov osnovni namen je osveževanje, razširjanje, izpopolnjevanje in poglabljanje znanja ter dvig strokovnosti zaposlenih na področju telekomunikacij. Poleg najnovejših trendov razvoja na področju optičnih komunikacij, bodo predstavljeni tudi dosežki različnih tujih in domačih raziskovalnih projektov.

Več informacij na: http://sok.fe.uni-lj.si/2017/glavna.php.