O-STA

Skupaj ustvarjamo heroje

Velenje, februar 2017 - V Gorenju letos obeležujemo že četrt stoletja partnerstva s slovenskimi nordijskimi reprezentancami - smučarskimi skakalci, tekači in kombinatorci. Dolgoletno generalno pokroviteljstvo je preraslo v navdihujoče in iskreno prijateljstvo, saj so današnji športni šampioni že od samega začetka njihovih klubskih karier rasli z Gorenjem, ki jih spremlja tako v dobrih, kot tudi v manj zlatih časih. Z vztrajno podporo smo v vseh teh letih omogočili, da so danes slovenski skoki in teki v svetovnem vrhu. Ob 25-letnici našega sodelovanja z nordijci v Gorenju pripravljamo potujočo razstavo in številne promocijske aktivnosti, kupce naših izdelkov pa bomo tudi tokrat povabili na veliki zaključek sezone smučarskih skokov v Planico.

"Vezi med Gorenjem in slovenskim nordijskim smučanjem so se pred dvema in pol desetletjema spletle v obdobju, ko so se nordijci znašli v hudi finančni stiski," se spominja Drago Bahun, član uprave Gorenja ter podpredsednik Smučarske zveze Slovenije. Na pobudo takratnega direktorja nordijskih reprezentanc Ljuba Jasniča ter ob podpori vodstva Gorenja je družba priskočila na pomoč Smučarski zvezi in Gorenje je postalo generalni pokrovitelj slovenskih nordijskih reprezentanc.

Vse od takrat v tej vlogi tudi vztrajamo. "Začutili smo, da naši nordijci ne potrebujejo samo sponzorja, temveč partnerja, ki jim stoji ob strani in ki ne zahteva samo kratkoročnih učinkov na vložena sredstva. Čeprav položaj na začetku ni bil rožnat in športni dosežki niso bili na želeni ravni, smo bili v Gorenju prepričani da v reprezentanci - tako pri tekmovalcih, kot pri vodstvu - vlada zmagovalni duh in da bo njihova zagnanost obrodila sadove v obliki vrhunskih rezultatov," pravi Bahun.

To se je tudi zgodilo, in ne le enkrat. S fantastičnimi dosežki so nas navduševali Primož Peterka, ko je prvi poletel čez 200 metrov, Petra Majdič, ki je s herojskim nastopom na olimpijadi hudo poškodovana osvojila bronasto medaljo, Peter Prevc z lansko nepremagljivo serijo lovorik ter še vrsta drugih nordijcev, ki so se zapisali med najboljše na svetu. "Zavedamo se, da so rezultati posameznika v veliki meri odvisni od njih samih in od njihovega napora, vendar mora za uspeh posameznika in ekipe dobro delovati tudi celoten sistem (delo v klubih, ustrezen trenerski kader, ustrezni objekti, ustrezen odnos do pokroviteljev ...). Vse to je pri nordijcih zagotovljeno in tako smo lahko skupaj ustvarili heroje kot so Primož Peterka, Petra Majdič, Peter Prevc, Rok Benkovič, Vesna Fabjan, Robi Kranjec, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Peter Žonta, Damjan Fras, ... Skupaj ustvarjamo nove heroje kot so Domen Prevc, Cene Prevc, Maja Vtič ..." našteva Bahun.

"Gorenje je bilo zame vedno sinonim za Slovenijo in slovenski šport." Primož Peterka

"Spomnim se časov, ko sem začel skakati in je bila panoga čisto na dnu, takrat je bilo Gorenje tisto, ki je podprlo smučarske skoke. Verjeli so v skakalni šport takrat, ko nihče drug ni in skupaj smo začeli pisati uspešno zgodbo, ki še vedno traja." Peterka poudarja, da mu Gorenjeva podpora skozi 25 sezon, ko je bil tekmovalec in zdaj, ko je trener, veliko pomeni: "Ko sem leta 2011 zaključil kariero vrhunskega športnika in se podal v trenerske vode, sem vedel, da se za uspehe tekmovalcev, ki prihajajo za mano, ni treba bati, saj imajo ob sebi partnerja, ki jim bo vedno stal ob strani. Kot trener z drugega zornega kota vidiš, kako pomembna je podpora tekmovalcem in koliko jim pomeni takrat, ko jim ne gre. Prav zaradi Gorenjeve dolgoletne podpore želim tudi sam izkazati podporo tej blagovni znamki ter tako vračam športu in partnerju, ki sta bila in še vedno sta del mojega življenja."

Tudi letos z Gorenjem v Planico

25-letnica pokroviteljstva slovenske nordijske reprezentance je obdobje, na katerega smo v Gorenju zelo ponosni in bi ga radi delili tudi z vami, zato ga obeležujemo z različnimi aktivnostmi. Pripravili smo TV spote in koledar s smučarskimi skakalci in skakalkami, ki so se spomnili najbolj navdihujočih trenutkov njihovih karier, pa potujočo razstavo, ki bo na ogled v naših razstavno-prodajnih salonih po vsej Sloveniji. Za naše zveste uporabnike tudi letos pripravljamo prodajno akcijo, s katero jih bomo 500 odpeljali v Planico na ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih in opremili z uradnimi kapami slovenske nordijske reprezentance. Te smo letos podarili tudi vsem Gorenjevim zaposlenim, ki vsako sezono stiskajo pesti za naše orle in se veselijo novih uspehov.

"Z dolgoletnim sponzorstvom nam Gorenje omogoča boljše razmere za treninge in s tem tudi možnosti za doseganje vrhunskih rezultatov." Maja Vtič

"Že od mojih začetkov v smučarskih skokih me na čeladi spremlja logotip podjetja Gorenje. Z dolgoletnim sponzorstvom nam Gorenje omogoča boljše razmere za treninge in s tem tudi možnosti za doseganje vrhunskih rezultatov. Hvala za dolgoletno podporo, in predvsem za podporo v sezonah, ki niso bile tako uspešne. Tudi doma ostajamo zvesti izdelkom Gorenja," je ob 25-letnici partnerstva Gorenja in nordijskih reprezentanc povedala Maja Vtič.

V vseh teh letih smo stkali pristno prijateljstvo, ki ga negujemo tudi naprej, naši nordijci pa so tudi sami že postali del velike Gorenjeve družine. Vseskozi smo držali skupaj in podpirali delo in prizadevanja v številnih klubih, v strokovnem vodstvu in vodstvu panoge. Verjamemo v nadaljevanje skupne poti in se zahvaljujemo vsem, ki so na tej poti sodelovali in še sodelujejo.

Se vidimo v Planici!

Povezavi za ogled videa:

Gorenje 25 let z nordijci, The making of:

https://www.youtube.com/watch?v=Sn6J2ByrN_0

Gorenje 25 let z nordijci, izjave Petra Prevca, Primoža Peterke in Robija Kranjca http://www.gorenjegroup.com/si/za-medije/novice/2017/02/7575-Gorenje-ze-25-let-ponosni-pokrovitelj-slovenskih-nordijcev