O-STA

Cisco Systems predstavlja internetni usmerjevalnik Cisco 7400

Novi usmerjevalnik Cisco 7400 omogoča uvajanje visoko-zmogljivih IP-storitev za namenske omrežne aplikacije

SAN JOSE, Kalifornija, junij 2001 – Cisco Systems, Inc., vodilni svetovni proizvajalec omrežnih rešitev za internet, je predstavil nov usmerjevalnik Cisco 7400. Cisco 7400 je viskozmogljiv, kompakten (višina 1 RU) usmerjevalnik za namenske aplikacije, ki ponuja različne kombinacije bogatih storitev internetnega protokola (IP), ki omogočajo izgradnjo nameskih omrežnih rešitev.

Najnovejša rešitev iz družine internetnih usmerjevalnikov naslednje generacije, usmerjevalnik Cisco 7400, združuje razširljive zmogljivosti z vodilno gostoto priključkov. Usmerjevalnik je mogoče prilagoditi širokemu naboru omrežnih konfiguracij in okolij, pa naj gre za aplikacije v poslovnem okolju ali pa v okolju ponudnikov telekomunikacijskih storitev. Uporabniki lahko izkoristijo prednosti viskozmogljivega preklapljanja in storitev omrežnega sloja – vključno z varnostjo, zagotavljanjem kakovosti storitev (QoS) in upravljanjem s prometom – na več mestih v omrežju.

“Naši kupci, tako podjetja kot ponudniki telekomunikacijskih storitev, usmerjajo razvoj izdelkov, ki na eni strani zmanjšujejo stroške uporabe in upravljanje, medtem ko na drugi strani povečujejo priložnosti za zaslužek,” je dejal Michael Howard, vodilni analitik in soustanovitelj raziskovalne ustanove Infonetics Research. “Usmerjevalnik Cisco 7400 je Ciscov odgovor na te zahteve, saj zagotavlja razširljivost, napredne storitve pospešene na nivoju strojne opreme in učinkovito izrabo prostora – slednje predvsem z združevanjem funkcij, ki so jih v preteklosti opravljale kombinacije različnih izdelkov.”

Inovativno “pakiranje” rešitev

Usmerjevalnik Cisco 7400 ponuja možnost za popolno prilagoditev strojne opreme in IP storitev za zagotavljanje optimalnih zmogljivosti namembnim aplikacijam. Popolnoma integrirane rešitve so na voljo za naslednje aplikacije:
- Združevanje širokopasovnih storitev: usmerjevalnik Cisco 7400 omogoča, kot rešitev za združevanje naročnikov v širokopasovnem omrežju, servisiranje do 8000 uporabnikov na enoto in ponuja možnost za podporo do 320.000 naročnikov v standardni telekomunikacijski omari. Cisco 7400 je idealna rešitev za združevanje storitev in podporo naročnikov, ki uporabljajo različne širokopasovne storitve, kot so DSL, brezžične storitve, storitve omrežja kableske televizije, ISDN in storitve najetih vodov. Z možnostjo skladovne širitve in funkcijami, ki zagotavljajo veliko zanesljivost delovanja celotnega sistema, ponuja usmerjevalnik Cisco 7400 visoko stopnjo prilagodljivosti, saj kupcem omogoča postopno dodajanje novih enot v skladu z rastjo potreb v omrežju in s tem zagotavlja visok nivo zaščite investicije.
- Namestitev pri končnih uporabnikih (CPE – Customer Premises Equipment): visoko zmogljivo zagotavljanje različnih IP storitev pozicionira usmerjevalnik Cisco 7400 kot vrhunsko rešitev za namestitev pri končnih uporabnikih. Uporabnikom omogoča, da prilagodijo zmogljivosti omrežja za storitve kot so zagotavljanje varnosti, oblikovanje prometa in MPLS (MultiProtocol Label Switching). Usmerjevalnik Cisco 7400 izkorišča prednosti Ciscove patentirane tehnologije Parallel eXpress Forwarding (PXF), ki zagotavlja izvajanje naprednih IP storitev pri prenosnih hitrostih od DS3 do STM-1 (155 Mbps). Integrirane IP storitve in napredna strojna oprema omogočajo usmerjevalniku Cisco 7400, da deluje kot idealni vmesnik proti internetu (Internet Gateway) in kot del arhitekture Cisco AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data).

Uporabniki usmerjevalnika Cisco 7400 bodo lahko s pridom izkoristili cenovno učinkovite omrežne storitve slojev 2-7 med gigabitnimi Ethernet priključki, pa tudi širok nabor štiridesetih različnih vmesnikov za prostrana omrežja. Poleg orodja za upravljanje z usmerjevalnikom Cisco 7400, ki temelji na protokolu HTML, je usmerjevalnik vključen v sistem za nadzor in upravljanje Cisco Element Manager Framework (CEMF), kar dodatno poenostvi konfiguriranje in upravljanje s sistemom.

Cena in dobavljivost

Osnovna nabavna cena za usmerjevalnik Cisco 7400 se prične pri 19.000 USD, dobavljiv pa bo v juniju 2001.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilno podjetje na področju omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na www.cisco.com

# # #

Cisco, Cisco Systems, CEMF in logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovi podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov.