O-STA

Finančni partnerji Cisco Capital prispevajo $2 milijardi kratkoročnega inventarnega financiranja za hitro rast na vzhajajočih trgih

Dogovori s finančniki tretje stranke za korist kanalnih partnerjev podjetja Cisco na Bližnjem vzhodu, v Afriki, Latinski Ameriki, Rusiji in Skupnosti neodvisnih držav, ter centralni in vzhodni Evropi

Vodilni menedžerji

LONDON & SAN JOSE, Calif.--(BUSINESS WIRE)--Dec. 11, 2006--Kot del neprekinjenih investicij podjetja Cisco v vzhajajočih državah, je Cisco(R) Capital razširilo svoje finančne zmogljivosti z dogovori, naznanjeno danes, s Citibank, GE Capital Solutions in Standard Chartered Bank. Ti trije finančni partnerji podjetja Cisco Capital so pristali na to, da zagotovijo kratkoročno inventarno finančno kapaciteto v višini $2 milijard na letni osnovi za kanalne partnerje podjetja Cisco na Bližnjem vzhodu, v Afriki, Latinski Ameriki, Rusiji in Skupnosti neodvisnih držav, centralni in vzhodni Evropi. To dodatno financiranje je delno omogočeno s strani $500 milijonov težkega kapitalskega sklada za kratkoročno rast, ki ga je Cisco naznanil prejšnje leto. Cisco Capital je naznanil tudi razširjeno pokrivanje svojih lizing programov za končne uporabnike na vzhajajočih trgih.

Za prilagajanje potrebam strank na vzhajajočih trgih, še posebno za majhna in srednja podjetja (MSP), je Cisco na vzhajajočih trgih ustvaril infrastrukturo za pospešitev prevzema tehnologije podjetja Cisco. V zadnjih 12 mesecih je Cisco dodal sedem posebnih distributerjev, ki se osredotočajo na rastočo regionalno pokrivanje na vzhajajočih trgih, in povečal svojo osnovo certificiranih kanalnih partnerjev za približno 20 odstotkov. V mnogo regijah z vzhajajočimi trgi, delovni kapital še ni pripravljen, kanalni partnerji pa se soočajo z dolgimi cikli od naročila do izplačila zaradi različnih dejavnikov, vključno z izolirano geografsko lego in državnimi uredbami. Za pomoč pri rasti podjetja Cisco v teh regijah je Cisco Capital vzpostavil dobre odnose s svojimi finančnimi partnerji na vzhajajočih trgih, da bi pomagal omogočiti boljši dostop do delovnega kapitala, čigar pomanjkanje je bil do danes ključna omejitev pri doseganju potenciala rasti na teh trgih. Cisco Capital tesno sodeluje s svojimi finančnimi partnerji za implementacijo financiranja kanalov in za podporo kanalnih partnerjev skozi celoten cikel od naročila do izplačila.

"Danes objavljeno financiranje zagotavlja likvidnost in delovni kapital, ki je potreben za pomoč našim kanalnim partnerjem z vzhajajočega trga za znatno rast, kar je ključ do Ciscove strategije vzhajajočih trgov," je dejal David Rogan, predsedujoči korporaciji Cisco Systems Capital Corporation. "Naši finančni partnerji zagotavljajo lokalno prisotnost in zmogljivosti izven meja in globinsko razumevanje našega prizorišča vzhajajočega trga. Z današnjimi skoraj $10 milijardami inventarnih finančnih zmožnosti tretje stranke je Cisco Capital ustvaril in implementiral globalno bančno infrastrukturo, ki zagotavlja znatne konkurenčne prednosti za Cisco z omejenim finančnim tveganjem za podjetje."

Cisco je prejšnje leto ustvaril prizorišče vzhajajočih trgov, da bi prilagodil zahteve specifičnega lokalnega trga in unikatne potrebe vzhajajočih držav. Te regije so podvržene velikim spremembam, saj rastejo in spreminjajo svojo ekonomijo, izboljšujejo učinkovitost države in izobražujejo svoje državljane. S kopičenjem sredstev in investicij v teh regijah zdaj, namerava Cisco oblikovati povpraševanje in pospešiti rast za prihodnja leta.

"Čeprav je veliko držav v vzhajajočih trgih podvrženih velikim socialnim in ekonomskim spremembam zaradi implementacije najbolj napredne tehnologije, pomanjkanje kapitala ostaja ogromna ovira," je dejal Paul Mountford, predsedujoči, prizorišče vzhajajočih trgov, Cisco. "Širina finančnih rešitev, ki jih ponuja Cisco Capital in njegovi finančni partnerji, postavlja Cisco tehnologijo v doseg našim kanalnim partnerjem, ki bo prinesla jasne prednosti končnemu uporabniku, ljudem in podjetju, na katerega vplivajo."

Cisco Capital je prav tako razširil svoje finančne zmogljivosti za končnega uporabnika na vzhajajočih trgih in zdaj ponuja posojila in lizing strankam podjetja Cisco v 15 državah. Cisco Capital je pred kratkim implementiral lizing programe v Južni Afriki, Rusiji, Braziliji, Mehiki in Kolumbiji. Skupaj z regionalnimi finančnimi partnerji načrtuje Cisco Capital ponudbo MSP-jem finančnih zmogljivosti v 14 novih državah v FL07, vključno s tistimi v Srednji Ameriki in v Karibskem otočju, ter Saudski Arabiji, Turčiji, na Poljskem, Argentini in Čilu. Cisco je vstopil v komercialni/MSP trg s predstavitvijo Easy Lease, lizing program, ki ponuja konkurenčne finančne rešitve za dopolnitev iniciativ podjetja Cisco za rast MSP. Ta program oskrbuje kanalne partnerje podjetja Cisco z dragocenim orodjem za ujetje priložnosti lizinga na hitro rastočem komercialnem/MSP trgu.

Z izkoriščanjem kratkoročnega kapitala za rast podjetja Cisco Capital s pomočjo finančnikov tretje stranke se lahko Cisco širi hitreje in hitro pomaga kanalnim partnerjem, da zadovoljijo svoje potrebe po inventarnem financiranju in denarnem pretoku v daljših ciklih projektnega odplačevanja. V FL2006 je več kot 750 partnerjev v 46 državah izkoristilo prednost podaljšanih rokov financiranja.

O Cisco Capital

Cisco Systems Capital(R), podružnica, ki je v popolni lasti Cisco Systems, Inc., specializirana za finančna omrežja za ponujanje inovativnih, fleksibilnih finančnih programov strankam podjetja Cisco in kanalnim partnerjem po vsem svetu. Cisco Capital ponuja atraktivne, fleksibilne in kratkoročne finančne rešitve, ki strankam omogočijo, da ohranijo višjo kreditno mejo in daljše ter bolj fleksibilne plačilne roke, ki jim konec koncev pomagajo zgraditi močnejša in bolj zdrava podjetja. Za več informacij, obiščite www.cisco.com/go/ciscocapitalpartners/us.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ:CSCO), je svetovno vodilno podjetje v omrežnem delovanju, ki spreminja povezave, komunikacijo in sodelovanje ljudi. Informacije o podjetju Cisco lahko najdete na http://www.cisco.com. Za tekoče novice, prosimo, obiščite http://newsroom.cisco.com.

Cisco, logotip Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems in Cisco Systems Capital so registrirani zaščitni znaki ali zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v Združenih državah in določenih drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, ki so omenjeni v tem dokumentu, so last zadevnih lastnikov. Uporaba besede partner ne pomeni odnosa družabništva med podjetjem Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Ta dokument je javna informacija podjetja Cisco.

KONTAKT: Cisco

Ron Schmidt, 408-525-6088 (Tisk)

ronschm@cisco.com

Andrew Phillips, +44-20-8824-0678 (Tisk)

andphill@cisco.com

Sharon Robinson, +44-20-8824-9992 (Industrijski analitiki)

sharobin@cisco.ocom

Aimee Fuller, +44-20-8824-0874 (Investitorji)

asfuller@cisco.com