O-STA

Slovaško akademsko omrežje bo z uporabo Ciscove tehnologije dobilo hitrejši dostop do informacij

Slovaško akademsko omrežje bo namestilo stikala Cisco Catalyst® 6509
Bratislava, Slovaška - marec 2002 - Cisco Systems, vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet, je objavil, da je SANET (Slovaško akademsko omrežje) izbralo družino stikal Cisco Catalyst za platformo, prek katere bo v svoje Ethernet omrežje naslednje generacije SANET-2 z gigabitnimi hitrostmi povezovalo univerze, raziskovalne inštitute in šole.

Omenjeni projekt predstavlja bistveno nadgradnjo za slovaško akademsko skupnost, saj bo novo omrežje od 10 do 100-krat hitrejše kot obstoječe hrbtenično omrežje SANET, s čimer bo zadoščeno trenutnim in bodočim zahtevam po vsebinsko bogatih storitvah in velikih prenosnih hitrostih. Novo hrbenično omrežje SANET bo slovaški akademski skupnosti zagotovilo ustreznejši temelj za uporabo naprednih izobraževalnih orodij, vključno z učenjem na daljavo, video storitvami na zahtevo in multimedijskimi aplikacijami.

Marian Durkovich, vodja SANET-ovega tehničnega svetovalnega telesa, je dejal: “Za Cisco se nismo odločili le zaradi dejstva, da imajo stikala Catalyst zmožnosti in prepustnost, ki smo jo potrebovali, temveč predvsem zaradi potenciala stikal na tehnoloških področjih, kot so 10-gigabitni Ethernet, MPLS (Multi-Protocol Label Switching) in IP verzija 6. S stikali Cisco Catalyst lahko zgradimo celovito infrastrukturo s tehnologijo Ethernet, ki bo SANET-u zagotovila gigabitno IP omrežje z najbljšim razmerjem med ceno in zmogljivostmi.”
Prek slovaškega sistemskega integratorja, podjetja Business Global Systems a.s., je SANET nabavil 20 stikal Cisco Catalyst 6509 za svoja vozlišča (PoP – Point of Presence). Dodatnih deset stikal serije Catalyst 3500 bo služilo regeneriranju signala v omrežju.
Marcel Rebros, Ciscov prodajni inženir za področje javnega in finančnega sektorja na Slovaškem, je dejal: “Za SANET, kot neprofitno organizacijo, je bilo bistvenega pomena doseči kar največjo vrednost investicije. Stikala Cisco Catalyst so zagotovila idealno skladnost na področju zmožnosti, razširljivosti, robustnosti in prilagodljivosti.”