O-STA

Mobimam – polnjenje Mobiračuna z SMS sporočilom

Družba Mobitel s ponedeljkom, 23. julijem, uvaja še eno možnost polnjenja predplačnih računov Mobi. Blizu 650.000 Mobiuporabnikov je doslej lahko polnilo svoj Mobiračun prek telefona, interneta, z Mobikarticami, ki so naprodaj na več kot dva tisoč prodajnih mestih in Mobiavtomatih, na tisoč bankomatih, označenih z nalepko Mobi, odslej pa bodo to lahko počeli s pomočjo kreditne kartice in SMS sporočil. Postopek je preprost: izpolniti je potrebno le obrazec in z dokumenti stopiti do najbližjega Mobitelovega centra.

Ne glede na dejstvo, da je prodajna mreža vrednostnih kartic zelo razširjena, so uporabniki doslej dobro sprejeli uvedbo posameznih novih načinov polnjenja dobroimetja: prvi korak v tej smeri je bila možnost polnjenja preko bančnih avtomatov, katerega obseg vztrajno narašča. Uporabniki si želijo, da bi lahko svoj račun napolnili kjerkoli in kadarkoli, še posebej pa je to pomembno pri gostovanju v tujini.

Novi način polnjenja Mobiračuna (ime storitve je Mobimam) se od obstoječih bistveno razlikuje. Uporabljajo ga namreč lahko tako Mobiuporabniki kot naročniki Mobitel GSM, saj omogoča polnjenje ne le lastnega, temveč kateregakoli Mobiračuna. Poleg tega je Mobimam uporaben tako doma kot v tujini (razen za tiste uporabnike sistema Mobi, ki gostujejo v tujini brez naročila, saj v tem primeru pošiljanje SMS-ov ni mogoče; lahko pa njihov Mobiračun po predhodni registraciji v Mobitelovem centru napolni drug uporabnik storitve Mobimam: naročnik Mobitel GSM, Mobiuporabnik iz omrežja Mobitel GSM ali Mobiuporabnik, ki ima vklopljeno Mobigostovanje po naročilu).

Mobimam lahko brezplačno naroči katerikoli Mobiuporabnik in naročnik Mobitel GSM. Edini pogoj je, da je imetnik ene izmed naslednjih kreditnih kartic: Activa Group, Diners, Karanta, American Express, EuroCard/Master Card ali Visa. Najprej je potrebna registracija v enem od Mobitelovih centrov, pri čemer uporabnik sporoči svoje podatke (predloži osebni dokument, ustrezno kreditno kartico in svojo GSM številko). Naročnik storitve Mobimam prejme ob registraciji osebno geslo (4-mestno številčno kodo), ki ga uporabi ob vsaki polnitvi izbranega Mobiračuna. V kolikor je uporabnik telefona drug, kot je naročnik, mora ob registraciji predložiti Potrdilo o uporabi telefonske številke. To velja za pravne osebe in Družinski bonus.

Postopek polnjenja je povsem preprost: na številko 123 je potrebno poslati SMS z besedilom: osebno geslo, želeni znesek polnitve (1.000, 2.500, 5.000 ali 10.000 tolarjev), številka Mobiračuna, ki naj se ga napolni. O uspešnem polnjenju Mobiračuna sta z SMS-om obveščena tako uporabnik storitve Mobimam kot Mobiuporabnik, katerega Mobiračun je napolnjen.

Zneski polnjenja pri storitvi Mobimam so enaki kot pri drugih, že znanih oblikah polnjenja, velja pa tudi Mobibonus, torej se Mobiračun napolni za več, kot je dejanska vrednost nakazila (10.000 = 11.300 SIT, 5.000 = 5.600 SIT, 2.500 = 2.750 SIT, 1.000 = 1.100 SIT). Zneski, namenjeni polnjenju dobroimetja na Mobiračunih, so navedeni tudi v mesečnem bančnem izpisku imetnikove kreditne kartice.

Mobimam je zanimiv za vse tiste Mobiuporabnike, ki veliko potujejo. Mobigostovanje po naročilu je namreč možno pri 202 operaterjih v 93 državah sveta. Doslej je bilo polnjenje Mobiračuna možno le preko interneta ali s klicem na Center za pomoč naročnikom, odslej pa tudi z novo storitvijo Mobimam.