O-STA

Razglasitev slovenskih finalistov projekta PLC+Challenge 2017

V petek, 12. maja, bo ob 13.15 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala razglasitev slovenskih finalistov oz. treh ekip, ki so se najbolje spopadle s prvim izzivom projekta PLC+Challenge 2017.

2. regionalni projekt PLC+Challenge

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana in družba Siemens d.o.o. so slovenski partnerji 2. regionalnega projekta PLC+Challenge, s katerim si skupaj s partnerji na Hrvaškem in v Srbiji prizadevajo, da perspektivne bodoče inženirje čim bolje pripravijo na delo v realnem okolju, jim ponujajo nova znanja in jih tako delajo konkurenčnejše na trgu dela.

Praktičen izziv v virtualnem okolju

V sklopu projekta je potekala vrsta predavanj in drugih dogodkov v povezavi z delom s programirljivimi logičnimi krmilniki (PLC), študentje pa so reševali tudi praktičen izziv in v virtualnem okolju pripravili rešitev za nadzorni sistem prezračevanja cestnega predora Učka na Hrvaškem.

Veliki finale v Beogradu

Slovenski finalisti se bodo uvrstili v junijski veliki finale v Beogradu, kjer bodo morale ekipe odgovoriti na nov izziv ter svoje znanje in inovativnost pomeriti z najboljšimi bodočimi inženirji s Hrvaške in iz Srbije.