O-STA

Znani so najboljši bodoči inženirji, ki potujejo na finale PLC+Challenge 2017 v Beograd

V petek, 12. maja 2017, so Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, mednarodno študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana ter družba Siemens d.o.o. razglasili najboljše tri ekipe bodočih inženirjev, ki bodo 2. junija letos Slovenijo zastopale na regijskem finalu projekta PLC+ Challenge 2017. Regijsko tekmovanje bo potekalo v Beogradu, kjer bodo slovenske ekipe svoje znanje in inovativnost pomerile z najboljšimi študenti s Hrvaške in iz Srbije.

Slovenski finalisti

Z izzivom, ki je določil nacionalne finaliste, so se najuspešneje spopadle tri ekipe. Prvo skupino so sestavljali Blaž Koprivnikar, Dean Zagorac in Sašo Vozlič, drugo Žiga Selan, Irinej Papuga in Janez Škrjanc, v tretji finalni ekipi pa so bili Marko Kastelic, Jovancho Grozdanovski in Miloš Antić. Svoje rešitve je sicer predstavilo 11 ekip, ki so na tekmovanju sodelovale zato, da pridobijo nove izkušnje. Mnogi tekmovalci poudarjajo, da so s tem pridobili ne le novo znanje, ampak tudi boljše zavedanje pomena timskega dela.

Projekt PLC+Challenge

Projekt PLC+ Challenge v Sloveniji poteka že drugo leto, z njim pa si slovenski partnerji in partnerji iz regije prizadevajo, da perspektivne bodoče inženirje čim bolje pripravijo na delo v realnem okolju, jim ponudijo nova znanja in jih tako delajo konkurenčnejše na trgu dela. Študentje v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji imajo skozi projekt PLC+Challenge priložnost teoretične nadgradnje znanja o delu s programirljivimi logičnimi krmilniki (PLC) ter izpopolnjevanja tega znanja na praktičnih nalogah s pomočjo vodilne PLC programske opreme. V teoretičnem delu so prisluhnili predavanjem, v praktičnem delu pa so se spopadli z nalogo, ki je bila enaka za vse študente v regiji.

Nagrada za regijske zmagovalce

Tri najboljše ekipe iz Slovenije so se uvrstile v finale 2. regijskega projekta PLC+ Challenge, v katerem se bodo neposredno pomerile z najboljšimi ekipami s Hrvaške in iz Srbije. Najboljše tri ekipe v regiji bodo za nagrado prejele izobraževanje na Siemensu ter strokovno potovanje v eno od Siemensovih globalnih strokovnih referenc. Rezultati regijskega tekmovanja bodo znani 2. junija letos, ko bodo v Beogradu potekale tudi javne predstavitve njihovih nalog.