O-STA

Odprtje prenovljenega Smučarskoskakalnega centra Velenje

Velenje, 23. maj 2017 - V petek, 26. maja, bomo namenu predali novi skakalnici Smučarskoskakalnega centra Velenje.

Konec minulega leta smo v Velenju zaključili z izgradnjo novih skakalnic HS45 in HS70 s pripadajočim sodniškim stolpom in črpališčem za skakalnici v vrednosti 561.208 evrov (brez DDV). Od tega je Mestna občina Velenje zagotovila sredstva v višini 390.538 evrov, Fundacija za šport je prispevala 59.400 evrov. Preostala sredstva smo prejeli iz naslova državnih sredstev, ki so namenjena občinam za sofinanciranje investicije. Novi skakalnici ustrezata najnovejši tehniki smučarskih skokov in sta ustrezni za trening mlajših selekcij v ženski in moški konkurenci. V sklopu izgradnje skakalnic smo obnovili tudi sodniški stolp, klubske prostore, namestili novo varovalno ograjo, uredili tribune za gledalce in okolico. Vrednost dodatnih ureditvenih del znaša 44.688 evrov.

Ob 18.30 uri bo v Vili Bianca novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili investicijo izgradnje novih skakalnic in obnove Smučarskoskakalnega centra Velenje.

Na novinarski konferenci bodo prisotni župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, predsednik Zbora za skoke in nordijsko kombinacijo na Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič, predsednik Smučarsko skakalnega kluba Velenje Bogdan Plaznik, vodja Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Drago Martinšek in direktor Rdeče dvorane Športno rekreacijskega zavoda Velenje Marjan Klepec.

Slavnostno odprtje centra bo ob 19.30. Prva uradna skoka bosta izvedla člana Smučarsko skakalnega kluba Velenje Jerneja Brecl in Rolando Kaligaro. 15-letna Jerneja Brecl je januarja letos v slovenski ekipi osvojila srebrno medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu v ZDA in 2. mesto v skupnem seštevku Alpskega pokala v minuli sezoni. Rolando Kaligaro, trener in nekdanji tekmovalec kluba, najuspešnejši v devetdesetih letih 20. stoletja, dolgoletni državni reprezentant v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Leta 1996 je bil športnik leta Mestne občine Velenje, saj je z ekipo Slovenije v italijanskem Asiagu osvojil bronasto medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijski kombinaciji.

Na ta dan bo v Velenju na novih skakalnicah od 20.30 dalje potekala revijalna tekma za 1. pokal Mestne občine Velenje v smučarskih skokih, in sicer v kategorijah dečki do 15 let, člani absolutno in članice absolutno. Na tekmi bomo spremljali smučarske skoke slovenske mladinske reprezentance. Kvalifikacije skakalcev se bodo pričele že ob 17.30.

Na odprtju bodo v glasbenem programu nastopili pevka Manca Dremel in skupina SkorBand.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje