O-STA

Nagrada za digitalno preobrazbo v roke NLB

29. maj 2017

Na Brdu pri Kranju so v petek, 26. maja 2017, podelili že enajsto nagrado CIO leta, letos prvič pa tudi nagrado za digitalno preobrazbo leta. To je prejela NLB.


Nagrada za najboljšo digitalno preobrazbo leta promovira informacijsko tehnološko (IT) panogo kot ključnega tehnološkega podpornika in razvijalca. Digitalna preobrazba je namreč postala realnost tudi v slovenskem prostoru, česar se v NLB še kako zavedamo, zato želimo našim komitentom nuditi podporo na vsakem koraku.

V imenu NLB je nagrado prevzel László Pelle, član uprave pristojen za področje COO. Poudaril je, da smo v letu 2016 začeli dosegati prve mejnike na poti, po kateri nameravamo hoditi v prihodnosti. Mobilna aplikacija NLB Klikpro podjetjem, podjetnikom in zasebnikom omogoča enostavno storitev preveri-plačaj-naroči na dosegu roke, platformo mobilnega bančništva za zasebnike Klikin pa ves čas nadgrajujemo z uporabniku prijaznimi funkcionalnostmi. Danes je v NLB kar 99 odstotkov vseh računov, ki jih odpremo, zaključenih z elektronskim podpisom, torej popolnoma brez papirja.

Poleg izboljšanja uporabniške izkušnje želimo v NLB izboljšati tudi digitalno izkušnjo širše družbe. Strankami želimo pomagati pri pridobivanju novodobnih digitalnih veščin, našim partnerjem pa pri sprejemanju prednosti, ki jih digitalizacija prinaša. Prav tako bomo, tako za prve kot druge, pomagali zagotoviti varno digitalno okolje.

Seveda pa je prejem nagrade odlična priložnost za zahvalo in priznanje strokovnjakom, ki delajo na projektu digitalizacije.

NLB Komuniciranje

Vsa sporočila za javnost