O-STA

Koncert zbora iz prijateljskega mesta Prievidza

Velenje, 29. maj 2017 - Mestna občina Velenje bo v prihodnjih dneh gostila člane Mešanega pevskega zbora Rozkvet, ki prihajajo iz prijateljskega mesta Prievidza iz Slovaške.

Župana mest Velenje in Prievidza sta listino o prijateljstvu in sodelovanju podpisala leta 2009. Od takrat med mestoma poteka sodelovanje na področjih političnega, gospodarskega, kulturnega in športnega življenja.

V četrtek, 1. junija 2017, bomo ob 19.30 v veliki dvorani Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje organizirali koncert Mešanega pevskega zbora Rozkvet. Kot gost večera se jim bo pridružil Šaleški akademski pevski zbor (ŠAPZ).

Mešani pevski zbor Rozkvet, ki je bil ustanovljen leta 1967, je pod aktualnim vodstvom dirigenta Jána Glosa doživel velik napredek in prejel številne nagrade tako doma kot tudi v tujini. Njihov repertoar je sestavljen iz različnih glasbenih stilov in žanrov; renesančnih madrigalov ter baročne, ljudske, sodobne in gospel glasbe. Zbor posebno pozornost namenja izvedbam skladb slovaških skladateljev.

Za zaključek koncerta bodo člani zborov Rozkvet in ŠAPZ skupaj zapeli pesem Bogorodice Djevo, Sergeja Rahmaninova.

Prijazno vabljeni!

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje