O-STA

V Kobilarni Lipica se je v odličnem vzdušju zaključilo mednarodno tekmovanje za svetovni pokal v dresurnem jahanju FEI CDI3*-W

VELIKA ZMAGOVALKA V LIPICI JE ŽE ČETRTIČ POSTALA ŠVICARKA S SLOVENSKIM PRIIMKOM MARCELA KRINKE SUSMELJ

V štirih uspešnih in sončnih tekmovalnih dneh je v Lipici nastopilo 66 tekmovalcev s 86 konji iz 16 držav, med njimi tudi dve jahačici, ki sta nastopili na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Švicarka s slovenskim priimkom Marcela Krinke Susmelj je s konjem Smeyers Molberg v nedeljo, 28. 5., postala velika zmagovalka mednarodnega tekmovanja za svetovni pokal v dresurnem jahanju FEI CDI3*-W v Kobilarni Lipica. V najzahtevnejši preizkušnji, prostem programu z glasbo Grand Prix, ki prinaša točke svetovnega pokala, je sodnike navdušila z odlično izvedbo najzahtevnejših figur dresurnega jahanja in z rezultatom 75,878 odstotka točk osvojila prvo mesto.

Marcela Krinke Susmelj je že četrtič osvojila zlato v Lipici

Marcela Krinke Susmelj se je tako po letih 2012, 2015 in 2016 že četrtič veselila zlata v Lipici. Prvič, drugič in včeraj je zmagala s konjem Smeyers Molberg, s katerim je nastopila tudi na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in pred kratkim v finalu svetovnega pokala sezone 2016/2017 zasedla 12. mesto. S svojim drugim konjem Smeyers Sopranom je zmagala v nalogi Grand Prix Special. "V Lipico se zelo rada vračam, saj prav tu običajno osvojim prvo ali drugo mesto in s tem prve točke v novi sezoni svetovnega pokala. Sem zelo zadovoljna, Molberg je bil zelo dober," je povedala Marcela Krinke Susmelj po svečani razglasitvi rezultatov. K njenemu zadovoljstvu in dobrim občutkom pa pripomore tudi dejstvo, da jo na Lipico vežejo družinske vezi, saj je soproga nekdanjega jahača Kobilarne Lipica Ivana Šušmelja (sedaj Susmelj), ki se je leta 1968 odselil v Švico, si tam ustvaril družino in nadaljeval delo s konji.

Najboljše jahačice v dresurnem jahanju

Drugo mesto v velikem finalu je osvojila avstrijska tekmovalka Belinda Weinbauer s konjem Söhnlein Brilliant (75,075 odstotka točk), tretje pa znana italijanska tekmovalka Valentina Truppa s konjem Ranieri (72,425 odstotka točk), udeleženka olimpijskih iger v Los Angelesu. V prostem programu z glasbo Intermediate se je zmage veselila Avstrijka Amanda Hartung s konjem Fuerst Flipper, med mladimi jahači pa madžarska tekmovalka Reka Zengo s konjem Ronaldinho. Med mladinci je bila zlata njena rojakinja Berill Szoke Toth s kobilo Donna Roma, med najmlajšimi tekmovalci s poniji pa mlada avstrijska jahačica Daria Hohenwarter s ponijem Candyman.