O-STA

Na Promenadi okusov bomo lahko okusili 50 kulinaričnih specialitet

Velenje, 12. junij 2017 - V petek, 16. junija, bo od 10. do 19. ure na Velenjski promenadi potekala prireditev Promenada okusov s kulinarično ponudbo specialitet gostincev Savinjsko-šaleške in Koroške regije. 16 gostincev iz Velenja, Šoštanja, Mozirja, Luč, Vranskega, Dobrne in Raven se bo predstavilo s 50 jedmi, pripravljenimi prav za to priložnost. Promenada okusov v organizaciji Mestne občine Velenje, Zavoda za turizem Šaleške doline, Festivala Velenje in Mladinskega centra Velenje letos poteka že četrtič. Oktobra lani so gostinci zadovoljnim obiskovalcem postregli več kot 2.500 obrokov. Organizatorji pričakujejo, da bo tudi letošnji dogodek pritegnil veliko gurmansko vedoželjnih obiskovalcev.

V sklopu kulinarične ponudbe bodo obiskovalci lahko izbirali med maksi priboljški večjih porcij po enotni ceni 5 evrov in mini priboljški sladic za 3 evre, kamor se uvrščajo sladice in drugi prigrizki. Na stojnicah se bodo predstavili Gorenje Gostinstvo z Restavracijo Jezero in Vilo Herberstein, Gostilna Verdelj, Gostilna La Donna, Kavarna Lucifer, Jedu Streeet Food, Herbika, Gostilna Sonce, Hotel in gostilna Triglav, Hiša Raduha, Gostilna pri Janezu, Mesarija in gostinstvo Lečnik, Burger Kapija, President Baker & Secretary Kofi, Hiša Lisjak - Gostilna pri šoferski mamici in Šola za storitvene dejavnosti - Šolski center Velenje. Na Velenjski promenadi bo dišalo po rižoti z gamberi in bučkami, hobotnici v solati po dalmatinsko, praženih telečjih jetrcih z lisičkami, pečenih rebrcih in kvočenih nudlnih, svinjski ribici v črni štručki, štruklji, slanih pitah, postrvi na več načinov, gurmanskih hot-dogih in okusnih hamburgerjih. Obiskovalci se bodo lahko posladkali z jogurtovo strnjenko z jagodami, borovničevim zavitkom z vaniljevo kremo, presno pito, sladoledom, palačinkami, profiterolom, sadnim grmičkom ... Domača ljubiteljska pivovarna Loko Loko, ki se nahaja na domačiji Pr' Krajnk med hribi nad Šoštanjem, bo poskrbela za pivsko, Turistično društvo Šmartno ob Paki pa za vinsko spremljavo h kulinarični ponudbi.

Prodaja bonov bo potekala na dan dogodka na dveh skupnih blagajnah na prizorišču. Za glasbeno podlago in predstavitev ponudnikov bo poskrbel DJ Mrky. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na petek, 23. junija 2017.

Prijazno vabljeni,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546 F: 03/8961 654

www.velenje.si