O-STA

Prostovoljec leta 2016

Mladinski svet Slovenije (MSS) pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo v torek, 20. junija 2017 ob 17.00 uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Prireditev bo gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor.

Letos bodo tako že petnajstič zapored podeljena priznanja in Naj nazivi prostovoljcem in prostovoljkam ter prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta 2016.

Udeležence zaključne prireditve bosta nagovorila predsednik RS Borut Pahor in predsednik MSS Tin Kampl. Pri podelitvi priznanj bodo poleg predsednika sodelovali še predstavniki vlade in predsednik MSS Tin Kampl.

V natečaj je letos prispelo 237 prijav, med katerimi je bilo 187 posameznikov in 50 projektov. Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij v natečaj, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter tudi javne institucije, predvsem osnovne in srednje šole.

Podelili bomo naslednje nazive: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter posebno priznanje za mednarodno prostovoljstvo in 2 priznanji za posebne dosežke. Imena nagrajencev bodo znana šele na sami podelitvi.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je MSS objavil februarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2016. V letošnjem natečaju smo ponovno namenili posebno pozornost mednarodnemu prostovoljnemu delu, za katero podeljujemo tudi posebno priznanje.

Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo v Ljubljani, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter nacionalnih mladinskih organizacij.

Za vprašanja ali pojasnila nas kontaktirajte na pr@mss.si ali 040 797 994 (Klemen Mesarec)

Povezave:

Objava natečaja Prostovoljec leta 2016.

Več o lanski prireditvi na Facebook-u.

Letošnja brošura Prostovoljec leta 2016.