O-STA

Novo igralo na Velenjski plaži

Velenje, 19. junij 2017 - Mestna občina Velenje je na Velenjski plaži namestila novo otroško igralo, ki je prilagojeno tudi za otroke s posebnimi potrebami. Vrednost investicije je znašala 10 tisoč evrov.

Na pobudo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča smo se že decembra lanskega leta odločili, da bomo sredstva, ki bi jih sicer namenili za polnočni ognjemet v okviru silvestrovanja, uporabili za dodatno ponudbo za najmlajše obiskovalce Velenjskega jezera.

Igralo je izdelalo podjetje Veplas, kjer so za osnovno konstrukcijo uporabili kakovosten kostanjev les, v kombinaciji s hrastom. Igralo je sestavljeno iz hiške, večje terase, plezalne mreže, pohodnih in prevoznih podestov, table "piši-briši", lesenega ksilofona in tobogana. Igralo je prilagojeno tudi za otroke s posebnimi potrebami, saj omogoča dostop z invalidskim vozičkom. Tobogan in podesti so širših dimenzij. Oprijemala na igralih so narejena iz čvrstega materiala in ne vrvi, dodatna igrala pa spodbujajo razvoj senzoričnih in motoričnih sposobnosti.

Igralo, ki omogoča adrenalinsko doživetje in razvija otroško domišljijo, lahko hkrati uporablja več otrok, starih od 3 do 12 let.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje