O-STA

Skok v poletje na Velenjski plaži

Velenje, 22. junij 2017 - Konec tedna bo Mestna občina Velenje v sodelovanju z različnimi organizatorji ob Velenjskem jezeru pripravila sklop prireditev, ki smo jih poimenovali Skok v poletje.

Velenjska plaža postaja vedno bolj prepoznavna turistična destinacija. V lanskem letu, ko smo zabeležili 65 tisoč obiskovalcev, je bila razglašena za najboljši kraj za kopanje v Sloveniji. Vsako leto dopolnjujemo tako gostinsko ponudbo kot tudi možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Že smo pričeli tudi z analizo kopalne vode Velenjskega jezera pri čolnarni. Iz rezultatov opravljenih meritev in analiz je razvidno, da je v času vzorčenja kakovost Velenjskega jezera ustrezala standardom za kakovost kopalnih voda po Uredbi o opravljanju kakovosti kopalnih voda.

Vodni park, ki bo tudi letos obiskovalcem na voljo brezplačno, bomo v uporabo predali v petek, 23. junija. Prav tako v petek se bo ob 21. uri pričela Kresna noč, ki jo organizira Klub vodnih športov Velenje. Člani kluba bodo pripravili kres in na gladino jezera spustili svečke, s katerimi bodo "na šentjanževo" počastili sonce.

Osrednji dogodek pripravljamo v soboto, 24. junija, ko se bodo lahko obiskovalci Velenjske plaže že od jutra udeležili številnih aktivnosti, ki bodo potekale v okviru prireditve Pljusk (dričanje po toboganu, odbojka na vodi, ustvarjanje podvodnih selfijev, hoja po vodi, preizkus simulatorja za deskanje na valovih in še marsikaj). V popoldanskih urah se bo pričelo posebno tekmovanje, v okviru katerega bodo udeleženci skušali uprizoriti kar se da spektakularen skok in pljusk v jezero. Te bo nato ocenila strokovna žirija - domačin Tim Kevin Ravnjak, Filip Flisar in Filip Kržišnik, ki bodo na koncu tudi razglasili najboljšega "pljuskarja".
Celotno sobotno dogajanje bomo zaključili s koncertom skupine Šank Rock, katerega glavni pokrovitelj je Gorenje Group.

Sklop prireditev ob Velenjskem jezeru bomo sklenili v nedeljo, 25. junija, predvidoma ob 12. uri, ko bodo člani Društva tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje pričakali tekmovalce in razglasili najboljše ekipe, ki bodo sodelovale v tekmovanju Adventure race Slovenija.

Prijazno vabljeni, da konec tedna preživite v Velenju, na Velenjski plaži!

Lep pozdrav,