O-STA

Kyocera Document Solutions Europe je prejela certifikat ISO27001

Ljubljana - 29. junij 2017 - KYOCERA Document Solutions Europe B.V. (Kyocera) je s prejemom certifikata za mednarodni standard ISO 27001 potrdila svojo zavezo varovanju podatkov.

Po strogem pregledu, je Kyoceri certifikat podelil BSI Group, mednarodno priznani urad za certificiranje. Obširen pregled Kyocerine strojne in programske opreme ter procesov so, od aprila 2016, izvedli v Kyocerinih podružnicah v celotni regiji EMEA, vključno s sedežem podjetja v Hoofddorpu na Nizozemskem.

ISO 27001 je mednarodni standard, ki opisuje najboljše prakse na področju upravljanja sistemov informacijske varnosti (ISMS). Certifikat ISO 27001 dokazuje, da organizacija sledi najvišjim standardom in najboljšim praksam varovanja podatkov.

"Ponosni smo, da smo med prvimi v naši panogi prejeli ta certifikat," je dejal Andrie Muchtar, vodja oddelka za Evropsko informacijsko varnost pri podjetju KYOCERA Document Solutions Europe B.V. "Standard ISO 27001 ponuja eno od najmočnejših zagotovil za varnost podatkov zaposlenih in tudi naših strank, kar nam omogoča uspešno tekmovanje za razpisih, kjer je skladnost z varnostnimi standardi nujna zahteva."

"Ker se naši partnerji selijo v digitalno okolje, je kibernetna varnost izjemno pomembna za podjetje KYOCERA Document Solutions Europe, kot tudi za naše podružnice in regionalne partnerje v celotni Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Na tej osnovi smo pripravljeni zagotoviti skladnost z evropsko regulativo (GDPR) in tako kakovostno podpreti naše stranke, da zadostijo tem kriterijem."

"Certifikat ISO 27001 je dokaz, da se organizacija zaveda resnosti varnostnih groženj, zaradi česar je definirala ter uvedla najboljše prakse pri načrtovanju varnostnih procesov in nadzora," je izjavil Dave Hagenaars, izvršni direktor BSI Group, Nizozemska B.V.

"Pridobitev certifikata ISO 27001 ne le, da prinaša veliko komercialno vrednost Kyoceri, temveč zagotavlja tudi visok nivo informacijske varnosti. S skrbjo za naše stranke in zaposlene v podjetju, tako delujemo v skladu s temeljno filozofijo podjetja - delati dobro za človeštvo," je zaključil Takahiro Sato, predsednik KYOCERA Document Solutions Europe B.V.

##

O BSI

BSI (British Standards Institution) je urad za poslovno standardizacijo, ki podjetjem ponuja potrebne rešitve za prenos standardov najboljših praks v svoje poslovanje. Ustanovljen leta 1901, je bil BSI prvo nacionalno telo za standardizacijo in ustanovni član mednarodne organizacije za standardizacijo (ISO). Več kot stoletje kasneje, s sprejemanjem mednarodnih standardov za upravljanje sistemov - BSI je avtor mnogih med njimi - še vedno uspešno pomaga podjetjem po vsem svetu izboljševati svoje poslovanje, upravljati s tveganji in vzdrževati stabilno rast. Znan po svojih številnih znakih odličnosti, med njimi je tudi med potrošniki priznani BSI Kitemark™, je vpliv urada BSI razširjen v mnogih panogah, vključno z aeronavtiko, avtomobilizmom, gradbeništvom, prehrano, zdravstvom in IKT. BSI je z 80.000 strankami v 182 državah, organizacija, katere standardi navdihujejo odličnost v podjetjih po celem svetu.

Za več informacij obiščite www.bsigroup.com.

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

KYOCERA Document Solutions s sedežem v Osaki na Japonskem, je vodilni proizvajalec rešitev za izpisovanje dokumentov in sistemov za upravljanje z dokumenti, ki vključuje barvne in črnobele večopravilne naprave in tiskalnike ter široko-formatne naprave. Kyocerini izdelki slovijo po edinstvenih komponentah z dolgo življanjsko dobo, ki zagotavljajo večjo zanesljivost in manj odpadkov. Rezultat pa se kaže v nižjih Skupnih stroških lastništva (TCO) v celotni življanjski dobi naprav.

Ponudba podjetja KYOCERA Document Solutions pa se ne konča s strojno opremo. Celovita paleta poslovnih aplikacij in svetovalnih storitev omogoča uporabnikom, z optimizacijo in upravljanjem delovnih tokov dokumentov, izkoristiti poln potencijal strojne opreme.

Kyocera Document Solutions je hčerinsko podjetje v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, vodilnega proizvajalca visokotehnološke keramike in povezanih izdelkov, ki vključujejo telekomunikacijsko opremo, sestavne dele za polprevodniške izdelke in elektronske komponente.V fiskalnem letu, ki se je zaključil 31. marca 2015 je korporacija Kyocera zabeležila 11,7 milijarde UER neto prodaje.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si