O-STA

Sprejem za udeležence mednarodnih iger šolarjev

Velenje, 3. julij 2017 - Danes dopoldne je v sejni dvorani Mestne občine Velenje podžupanja Breda Kolar sprejela velenjske športnike, udeležence 51. poletnih mednarodnih iger šolarjev v Litvi, ki bodo potekale v mestu Kaunas od 4. do 9. julija 2017.

Velenjski športniki bodo na igrah tekmovali v nogometu, atletiki in plavanju. Iger se bodo udeležili nogometaši Til Bračun, Nikola Daničić, Juš Emeršič, Sandro Jovanović, Klemen Mihelak, Teo Mrkonjić, Damir Smajlović in Pavel Vižintin skupaj s trenerjem Draganom Kovačevićem, atleti in atletinje Nejc Krejan, Vid Matjaš, Nea Meh, Matevž Sušec in Alja Trupej skupaj s trenerko Natalijo Bah, plavalke in plavalci Nika Geršak, Tamara Logar in Dani Matanović s trenerko Mojco Kukovič.

Ekipo, ki jo sestavlja 16 športnikov in 3 trenerji, vodi Katka Geršak iz Športne zveze Velenje.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo športniki iz vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. S sodelovanjem si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili s 1.500 mladimi športniki v starosti od 12 do 15 let iz 90 mest in 37 držav sveta.

Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je mednarodne športne igre organiziralo leta 1999.

Pripenjamo tudi fotografijo s sprejema.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Aleksandra Forštner, univ.dipl.politolog
Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 736

www.velenje.si


Sprejem za športnike.JPG