O-STA

Synology je predstavil Surveillance Station 8.1 Beta

Ekstremne zmogljivosti in celovite rešitve za dom in trgovine

Ljubljana, 4. julij 2017 - Korporacija Synology Inc. je sporočila, da je na voljo nova različica Surveillance Station 8.1, programa za upravljanje video nadzora na strežnikih Synology NAS. Obenem vabi vse zainteresirane, da se vključijo v testiranje beta verzije z zagotovilom, da bodo vse uporabne predloge in pripombe vključili v uradno verzijo programa.

"S tehniko oddaljenega arhiviranja posnetkov in integracijo blagajn (POS) in videa, Surveillance Station 8.1 ponuja celovito rešitev za uporabo v verigah trgovin. Z integracijo interkomov in zmožnostjo preklapljanja med različnimi nivoji zaščite z uporabo funkcije Geofence, Surveillance Station 8.1 Beta tudi domačim uporabnikom prinaša najboljšo izkušnjo varovanja." je izjavila Ruby Lin, produktna vodja pri Synology Inc., "Z uvedbo tehnologije pospeševanja GPU je bistveno zmanjšana raba centralnega procesorja, kar zagotavlja nemoteno prikazovanje videa in izjemno hitro delovanje sistema nadzora."

Surveillance Station 8.1 Beta prinaša vrst novih funkcij, med drugim:

Oddaljeno arhiviranje posnetkov: zasnovano je za reševanje težav, ki se pojavljajo v večini trgovskih verig, kjer imajo omejen hrambeni prostor v podružnicah. Uporabniki lahko prilagajajo čas snemanja in tipe dogodkov, ki sprožijo snemanje in ki se bodo shranili v centralni arhiv. Tako sistem izrablja hrambeni prostor na sedežu podjetja, čas prenosa posnetkov v arhiv pa lahko uporabnik nastavi tako, da zaseda pasovne širine, ki so na voljo in ne ovira običajnega delovanja omrežja.

POS1 integracija: trgovine lahko sedaj spremljajo transakcije z uporabo pripadajočih video posnetkov. Tako lahko preko intuitivnega vmesnika poiščejo v arhivu ustrezno transakcijo in hitro ter učinkovito rešijo morebitne konflikte. Uporabniki lahko tudi prilagodijo opozorila o nenavadnih transakcijah ali postavijo druga pravila za poslovanje z uporabo aplikacije Action Rule.

Integracija kamer v interkom sistemih2: kamere v interkomih ponujajo veliko možnosti, od video nadzora, zvonca, zaklepanja vrat, dvosmernega govora in še mnogo več. Poleg teh funkcij in iskanja po zgodovini posnetkov v Surveillance Stationu pa omogoča še dvosmerni audio in enkratni ročni dostop preko programa DS cam. Tako boste lahko s svojim obiskovalci komunicirali ne glede na to kje ste.

Način Home (Doma): za domačo uporabo Surveillance Station 8.1 Beta zagotavlja dva različna načina nastavitev, odvisno od tega ali je uporabnik doma ali zdoma. Med različnima načinoma lahko preklaplja ročno, glede na urnik ali z uporabo programa Geofence. Ob preklopu na drug način nastavitev, sistem prilagodi urnike snemanja, nastavitve opozarjanja, profile predvajanja in aktivira posebna prednastavljena pravila.

Podpora za HTML53: za upravljanje programa Surveillance Station niste več omejeni na uporabo Surveillance Station odjemalca ali brskalnika Safari. S podporo za HTML5 sedaj lahko pregledujete videoposnetke tudi v brskalniku Chrome.

Pospeševanje grafičnega procesorja (GPU)4: pospeševanje GPU je sedaj podprto v Windows različici odjemalca Surveillance Station. Z nadgradnjo na Surveillance Station 8.1 beta in aktivacijo opcije GPU, lahko uporabnik uživa v ekstremno zmogljivem delovanju preko vgrajenih grafičnih kartic, ne da bi mu bilo treba kupovati dodatnih. Tako se izdatno zmanjša poraba glavnega procesorja naprave, predvajanje posnetkov pa je lepša izkušnja.

Za več informacij o Surveillance Station 8.1 Beta obiščite http://sy.to/wyoah.

Dosegljivost

Synology Surveillance Station 8.1 je na voljo za prenos v operacijskem sistemu DSM. Za več informacij o združljivosti z DSM, namestitvi programa in o primernih modelih, obiščite http://sy.to/kr0og.

1. Vsaka blagajna (POS) potrebuje dve licenci.

2. Način namestitve interkom kamer je enak postopkom namestitve običajnih kamer. Vsaka potrebuje po eno licenco.

3. V trenutni verziji so podprti le MJPEG in H.264 video kodeki. Nekatere dodatne funkcije, kot so transformiranje Fisheye posnetkov v panoramske, analitika živih posnetkov in pameten način iskanja, niso podprte. Za celovit nabor funkcij in storitev, še vedno svetujemo uporabo odjemalca Surveillance Station ali brskalnik Safari.

4. V Live View le način predvajanja H.264 podpira pospeševanje GPU. Podpora za transformiranje Fisheye posnetkov v panoramske in analitika živih posnetkov še nista na voljo. Načini predvajanja, ki ne podpirajo GPU pospeševanj, bodo še naprej uporabljali dekodiranje na glavnem procesorju naprave.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si