O-STA

Veliko povpraševanje po mestnih kolesih Bicy

Velenje, 5. julij 2017 - Že od leta 2012 imamo v Mestni občini Velenje na voljo sistem BICY - brezplačen avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles.

Sistem BICY vključuje 70 koles na 15 izposojevalnih postajah v Velenju in Šoštanju ter omogoča izposojo kolesa do 14 ur na teden za uporabnika. V sistem so vključena kakovostna kolesa slovenskega proizvajalca KRPAN. Izposojeno kolo lahko vrnete na katerikoli postaji oziroma prostem stojalu sistema BICY. Sistem BICY je bil razvit lokalno, s strani zunanjega izvajalca - Šolskega centra Velenje.

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika. Registracijo lahko opravite na Zavodu za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje, klicni center: 080 19 61). Za registracijo potrebujete osebni dokument ter davčno številko. Po uspešni registraciji prejmete uporabniško kartico ter PIN številko, za uporabo sistema BICY pritisnete tipko # za potrditev.

V Šoštanju se lahko uporabniki registrirajo na Občini Šoštanj, v Vili Mayer in v Muzeju usnjarstva v času uradnih ur. Šoštanjski sistem koles je kompatibilen velenjskemu in omogoča storitve izposoje kolesa za uporabo v Velenju in Šoštanju. Uporabniki sistema si lahko torej izposodijo ali vrnejo kolo tako v Velenju kot v Šoštanju.

V sistem BICY je vključenih že 3.029 uporabnikov. Število izposoj je od začetka delovanja sistema BICY že več kot 147 tisoč (približno 139 tisoč izposoj v Velenju in okoli 18 tisoč izposoj v Šoštanju).

Ker se včasih zgodijo tudi kakšne kršitve pri izposojah oziroma ravnanju s kolesi, občane prijazno prosimo, da nas o morebitnih kršitvah uporabnikov obvestijo na brezplačno telefonsko številko 080 19 61, saj si želimo, da sistem deluje dobro ter da so kolesa v brezhibnem stanju, vožnja z njimi pa varna za uporabnike.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje