O-STA

Najboljši podjetniški talenti prihajajo iz SAŠA inkubatorja

Velenje, 19. julij 2017 - Družba Celjski sejem je tudi letos objavila natečaj MOS-ovi podjetni talenti 2017 in med prejetimi prijavami izbrala 10 najboljših podjetniških idej. Zmagovalci bodo poleg prestižnega naziva prejeli paket storitev na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS), ki bo septembra potekal v Celju in bo zagotovo odlična promocijska odskočna deska za vstop na trg.

Ponosni smo, da kar tri ekipe, izbrane kot naj podjetniški talenti 2017, prihajajo iz SAŠA inkubatorja. Nagrajene podjetnice so: Metka Tratnik (podjetje in blagovna znamka Tiesy), Tamara Sotošek (podjetje MODERATO in blagovna znamka TUDO) ter Anja Rakun (podjetje VariusDesign in blagovna znamka Sweet dreams).

Tamara Sotošek iz podjetja MODERATO se je, s pomočjo SAŠA inkubatorja, uspešno prijavila tudi na razpis P2L Slovenskega podjetniškega sklada, ki je namenjen mladim podjetjem za razvoj produktov iz lesa, ter prejela 24.956,25 evra nepovratnih sredstev.

V SAŠA inkubatorju z različnimi programi usposabljajo mlade in zagnane posameznike ali ekipe, ki imajo podjetniško idejo ter vizijo. Zainteresiranim nudijo učinkovito podporno okolje za preoblikovanje idej v poslovni model, ki omogoča vstop na lokalni ali globalni trg. Eden izmed ključnih programov SAŠA inkubatorja je Podjetniški trampolin, ki so ga letos izvedli že drugič. V program se je vključilo šestindvajset ekip iz občin SAŠA regije. Udeleženci Podjetniškega trampolina so svoje ideje šest tednov razvijali z vrhunskimi mentorji, uspešnimi podjetniki. Najboljših 6 ekip se je predstavilo domačim in tujim investitorjem ter se potegovalo za nagrado Mestne občine Velenje in Kluba podjetnikov SAŠA regije. Med 6 finalisti so bile prav vse tri nagrajenke, Metka Tratnik pa je po izboru občinstva prejela tudi nagrado župana Mestne občine Velenje.

Metka Tratnik, ustanoviteljica podjetja in blagovne znamke Tiesy, se ukvarja z oblikovanjem ženskih kravat, primernih tako za uspešne poslovne ženske kot tudi za mlada dekleta. Tiesy je fuzija kravate in metuljčka, ki na ženski poudari njeno inovativnost, kreativnost in samozavest. Ženska kravata je bila ustvarjena za poslovne ženske, ki so naveličane nošenja rut in šalov ter se morajo izogibati večjemu nakitu.

TUDO je široko uporabno modularno pohištvo, ki uporabniku omogoča številne možnosti. Sestav še v tako majhnem okolju lahko prilagodimo trenutnim potrebam in željam. Cilj je rešiti problematiko nefleksibilnosti notranje opreme, predvsem majhnih enot. Uporabniku omogoča, da se izogne statičnosti pohištva, s tem da lahko po svoji potrebi spremeni namembnost prostora.

Anjo Rakun in Simona Štamparja iz podjetja VariusDesign - Sweet dreams povezuje ljubezen do lesa, iz katerega ustvarjata okolju prijazne izdelke. Verjameta v nepopisno moč lesa, ki navdihuje s svojimi pozitivnimi lastnostmi. Vzglavniki Sweet dreams so polnjeni s skrbno izbranim polnilom oblovine lesa cemprina, ki deluje izredno pomirjevalno, saj oddaja prijeten in svež vonj, krepi krvni obtok, zmanjšuje število srčnih utripov, naravno regulira živčni sistem ter skrbi za globok in sproščujoč spanec.

Vsem podjetnicam iskreno čestitamo in želimo veliko poslovnih uspehov!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje