O-STA

Poljska je okusna!!!!

Na letošnjem 55. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki bo potekal od sobote, 26., do četrtka, 31. avgusta 2017 v Gornji Radgoni pod sloganom "Tradicionalno svež!", bo Poljska predstavila živilsko ponudbo, s katero je postala eden največjih dobaviteljev živil v Evropi. Najbolj prepoznavna je po pridelavi jabolk, šampinjonov in ameriških borovnic. Je tudi pomembna pridelovalka malin in paradižnika. Poleg tega izvaža tudi perutninsko meso, cigarete, čokolado in izdelke iz kakava, pekovske izdelke in slaščice, govedino, sladkorne sirupe, svinjino, pšenico, prekajene ribe (predvsem lososa), sir in skuto, drugo predelano in konzervirano meso, sadne sokove, ribje fileje, predelane in konzervirane ribe, hrano za hišne živali in zamrznjeno sadje.

Poljska postaja največji dobavitelj in glavna 'kašča' Evrope. Delež živilske industrije v poljskem BDP znaša 6 odstotkov, panoga zaposluje 400.000 ljudi. Vrednost izvoza v letu 2016 je dosegla 25 milijard evrov in ustvarila 7 milijard evrov presežka. Ključ poljskega uspeha so inovativne rešitve in izdelki, moderna tehnologija in oprema, kvaliteta ter posledično seveda konkurenčna cena.

Vljudno vas vabimo, da spoznate ponudbo poljskih podjetij in se pogovorite z njihovimi predstavniki. Vabimo vas na razstavni prostor v hali C 3, št. 504. Kot vsako leto vam bomo tudi tokrat predstavili najnovejše informacije o poljskem kmetijstvu in živilski industriji ter ponudbe za sodelovanje poljskih podjetij. Veseli bomo tudi vašega povpraševanja in predlogov za sodelovanje.

Več informacij in seznam razstavljalcev na http://www.lublana.msz.gov.pl/sl/news/poljska_na_sejmu_agra

Seznam poljskih podjetij na sejmu

Podjetjee-mailOpis
Sad Sandomierski http://www.sadsandomierski.pl/k.floras@sadsandomierski.plPodjetje je specializirano za prodajo poljskih jabolk, sadja, zelenjave in 100% naravnih sokov tako na domačem kot tudi tujih trgih.
Podjetje poleg jabolk ponuja tudi slive, hruške, paradižnik, breskve in marelice.
ŚSM Jana w Środzie Wlkp. http://jana.com.pl/marketing@jana.com.plNaša zadruga z več kot stoletno tradicijo ponuja sveže mlečne izdelke, kot so mleko, smetana, mlečne pijače, jogurt, skuta in maslo, ki so proizvedeni po tradicionalnih postopkih z namenom, da ustrežejo izbranim okusom in prehranskim potrebam naših kupcev.
Maxtop http://maxtop.pl/marketing@maxtop.plProizvajalec zamrznjenih pic in francoskih baget, ki svoje izdelke prodaja v 37. državah sveta.
Eggs Products http://www.eggsproduct.pl/Filip.Scibor@eggsproduct.plPonudnik pasteriziranih jajčnih izdelkov, ki ponuja cela jajca, jajčne beljakovine, melanž in jajčne rumenjake - zamrznjene, ohlajene ali v tekoči obliki, na voljo v številnih proizvodnih formulacijah.
Ewa-Bis https://ewabis.com.pl/en/Adriana.rudnicka@ewabis.com.plSpecialist za veleprodajo in izvoz poljske hrane, vključno s svežim, zamrznjenim in predelanim sadjem in zelenjavo, zamrznjenimi, sušenimi in kandiranimi izdelki, NFC sokovi, koncentrati sokov, FMCG. Dobavitelj tako konvencionalnih kot ekoloških izdelkov.
Urbanek http://urbanek.com.pl/export@urbanek.com.plVodilni proizvajalec konzerviranega sadja in zelenjave. Ponuja izredno široko paleto izdelkov, kot so kisle kumare in kumare v slanici, marinirane gobe,
hren in rdeča pesa s hrenom, različne zelenjavne solate (švedska, dunajska, rdeče zelje), kisle pekoče paprike, pire iz kumar in kislice, blage ali pekoče gobove omake, pa tudi oljke, peso, različne sadne kompote, slivovo marmelado in pražena jabolka. Izdelki so
pakirani v posode, ki držijo od 180 ml do 2650 ml,
vreče in vedra.
Hortino http://www.poltino.pl/pawel.pustelny@hortino.com.plHORTINO ZPOW LEŻAJSK Sp. z o.o. je ena od največjih tovarn za predelavo sadja in zelenjave na Poljskem. Podjetje deluje od leta 1973 in je v 100-odstotni lasti poljskega kapitala.
Na leto predelajo več kot 90.000 ton zelenjave in sadja v široko ponudbo izdelkov, ki vključuje naslednje:
- zmrznjena hrana - sadje, zelenjava, zelenjavne mešanice, juhe, gotove jedi,
- koncentrati in sadni sirupi,
- izdelki za slaščičarsko in pekovsko industrijo.
DEGA http://dega.pl/marketing@dega.plPodjetje ponuja veliko vrst solat - zelenjavnih in konzerviranih, namazov za na kruh ter dietnih izdelkov. Še posebej so znani po ribjih solatah z različnimi dodatki, pečenih ribah v grški omaki, steriliziranih izdelkih v pločevinkah in namazih za sendviče. Nežen in edinstven okus v kombinaciji z visoko kakovostjo je pomemben dejavnik pri oblikovanju kulinaričnih preferenc potrošnikov.
Kandy http://www.kandy.pl/darek@kandy.plKANDY je moderna poljska tovarna za predelavo sadja, namenjenega za živilsko industrijo.
Ponuja široko paleto sadnih in mlečnih sestavin, kot so termostabilno sadje in kremna polnila, želeji, glazure, prevleke za sladoled, kandirano sadje, sadni pripravki za jogurt, skuto in mlečne napitke ter drugi izdelki.
Podjetje deluje od leta 1985 in mu zaupajo ugledne stranke po vsem svetu.
ZIOLOVE https://ziolove.pl/ziolove@ziolove.plProizvajalec zeliščnih čajev z edinstvenimi formulami mešanice izdelkov. Vsi izdelki (prehranski dodatki) so narejeni iz skrbno izbranih zelišč in temeljijo samo na preverjenih sestavinah. Ziolve ponuja programe za hujšanje, detoksikacijo telesa in imunsko stimulacijo.

Osredotočeni so na BtoC (internet) in izdelke z mešanicami, pripravljenimi za znanega kupca in distributerje pod njihovo blagovno znamko.
AGI http://agi.com.pl/Anna.szczesna@agi.com.plIndustrijske in prehrambene maščobe
PRO NATURA http://www.pronatura.com.pl/natura.frydryk@onet.plNudijo testenine iz polnozrnate in bele pšenične moke, pire, rži in ajde ter moko, kosmiče, fižol in otrobe. Iščejo dobavitelje.