O-STA

5. Promenada okusov bo zopet razvajala

V petek, 1. septembra, bo od 10. do 19. ure na velenjski promenadi že petič potekala prireditev Promenada okusov s kulinarično ponudbo specialitet gostincev pretežno iz Savinjsko-šaleške regije. 15 gostincev iz Velenja, Šoštanja, Mozirja, Luč, Dobrne in Ljubljane bo ponujalo 37 jedi, s katerimi bodo poskrbeli za razvajanje brbončic. Dobrodošla novost bo oplemenitena ponudba pijač z dvema ponudnikoma domačega piva in različnimi vini iz dveh slovenskih kleti. Promenada okusov v organizaciji Mestne občine Velenje, Zavoda za turizem Šaleške doline in Festivala Velenje je prerasla v tradicionalno prireditev, ki se odvije dvakrat letno. Na junijskem dogodku so gostinci zadovoljnim obiskovalcem postregli več kot 2.500 obrokov. Organizatorji pričakujejo, da bo tudi prvi septembrski dan na promenado privabil veliko obiskovalcev.

Kulinarična ponudba bo sestavljena iz maksi prigrizkov po enotni ceni 5 evrov in mini prigrizkov za 3 evre. Na stojnicah se bodo predstavili Gorenje Gostinstvo z Restavracijo Jezero in Vilo Herberstein, Gostilna Verdelj, Restavracija Ladonna, Jedu Street Food, Herbika, Hotel in gostilna Triglav Dobrna, Hiša Raduha, Ribiški dom Velenje, Burger Kapija, Beech Boys BBQ, Twister Ice Cream Rolls, Kavarna Lucifer, Herbal restavracija ter President Baker & Secretary Kofi. Obiskovalci bodo lahko poskusili postrv v cvičkovi marinadi, svinjsko ribico v črni štručki z jajčko in zelišči z vrta, dimljeno natrgano svinjino, zgornjesavinjske žlinkrofe, telečja lička, sladoledne rolice, šmorn z marmelado iz smrekovih vršičkov, suši krožnik ter še veliko drugih okusnih jedi. Fabrika Piva iz Celja in Kavarna Nova bosta ponujali hmeljske napitke po domačih recepturah, Ptujska klet in Puklavec Family Wines pa bosta zagotovili bogato vinsko spremljavo k jedem.

Prodaja bonov bo na dan dogodka potekala na dveh blagajnah na prizorišču. Za glasbeno podlago in predstavitev gostinske ponudbe bo tudi tokrat poskrbel DJ Mrky. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na petek, 8. septembra 2017.

Že naslednji dan, v soboto, 2. septembra 2017, bo ob Velenjskem jezeru potekala še ena odmevna kulinarična prireditev, in sicer 17. svetovni festival praženega krompirja, ki ga pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline skupaj z Mestno občino Velenje in Društvom za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Na njem bo sodelovalo več kot 80 ekip, ki bodo pripravljale pražen krompir.

Vljudno vabljeni!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje