O-STA

Skupina Gorenje na sejmu IFA 2017 v Berlinu ponuja pogled v prihodnost

Berlin - Skupina Gorenje med 1. in 6. septembrom na sejmu IFA v Berlinu, največjem sejmu gospodinjskih aparatov in bele tehnike v Evropi, predstavlja najnovejše dosežke blagovnih znamk Gorenje in Asko ter ponuja tudi pogled v prihodnost, ki pripada pametnim povezljivim aparatom in interaktivnim tehnologijam. Z našimi izdelki in storitvami, med katerimi na IFI premierno predstavljamo virtualno pomočnico Anno, pametno indukcijsko kuhališče Gorenje IQ, nadgrajeno oblikovalsko linijo velikih in malih gospodinjskih aparatov Ora ïto, prihodnjo generacijo pralnih strojev WaveActive, ter izbiramo novo barvo za priljubljeni hladilnik Gorenje Retro itd., pa v Skupini Gorenje dokazujemo tudi, da potrebe in želje uporabnikov postavljamo prav tako visoko kot oblikovanje in tehnologijo. V čedalje hitrejšem in vse bolj povezanem vsakdanu bodo Gorenjevi aparati namreč poskrbeli, da bo ostalo več časa za uživanje in za vračanje k tistemu, kar nas navdihuje.

Berlinska IFA je največji sejem gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike v Evropi, njegova vloga pa raste tudi na globalni ravni. Gorenje je, ob ključnih igralcih v panogi, redni udeleženec sejma, odkar je IFA leta 2008 odprla svoja vrata tudi vse "pametnejši" beli tehniki. Zaradi velikosti in mednarodne udeležbe je sejem odlična priložnost za predstavitev novosti in prihodnjih trendov poslovni javnosti, potrošnikom in medijem, pa tudi za sklepanje poslov.

Gorenje na IFI 2017 prikazuje, kako se lahko uporabniku prijazni aparati neopazno vključijo v naš pester vsakdanjik in nam tako olajšajo gospodinjska opravila, skrajšajo dolg seznam opravkov ter naredijo naša življenja prijetnejša in brezskrbnejša. S tem poskrbijo, da nam ostane več časa za uživanje in za vračanje k tistemu, kar nas navdihuje.

Poudarek razstavnega prostora Skupine Gorenje je na interaktivnih tehnologijah, ki jih lahko preizkusijo obiskovalci: virtualna pomočnica (chat bot) Anna, interaktivno indukcijsko kuhališče Gorenje IQ in avtomat za sladkarije, s pomočjo katerega bodo obiskovalci lahko izbrali novo barvo hladilnika iz kolekcije Gorenje Retro. Najpogumnejši bodo lahko uživali še v vznemirljivi virtualni vožnji po jeklenici (zipline) s smučarske skakalnice v Planici in za konec še v brezplačnem prevozu z legendarnim kombijem Volkswagen od razstavišča sejma IFA do centra Berlina.

"Letošnje leto je izjemno pomembno za Skupino Gorenje, saj premierno predstavljamo številne, povsem nove generacije gospodinjskih aparatov blagovnih znamk Gorenje in Asko. Prav tako razstavljamo nadgrajeno kolekcijo aparatov Gorenje by Ora ïto, vključno s prvo, oblikovno popolnoma usklajeno kolekcijo malih oblikovalskih aparatov Gorenje by Ora ïto. To je že naše 10. leto na sejmu IFA in veselimo se, da bomo to obletnico proslavili z našimi poslovnimi partnerji ter končnimi uporabniki z vsega sveta. Prepričan sem, da jih bodo navdušile številne interaktivne tehnologije ter doživetja na razstavnem prostoru, s katerimi na kreativen način predstavljamo inovativnost v širokem naboru novih gospodinjskih aparatov Gorenje in Asko," je povedal Franjo Bobinac, predsednik uprave Skupine Gorenje.

Obiskovalce poleg novosti čakajo tudi vznemirljiva doživetja

Obisk Gorenjevega razstavnega prostora je izkušnja, ki si jo bodo obiskovalci zagotovo zapomnili. Zapletejo se lahko v pogovor z Anno, Gorenjevo virtualno asistentko, uživajo v vznemirljivi vožnji po najbolj strmi jeklenici (zipline) na svetu - v virtualni resničnosti, glasujejo za svojo najljubšo novo barvo hladilnika Retro, poiščejo navdih v intervjujih z najboljšimi smučarskimi tekači in skakalci na svetu, ki prihajajo iz Slovenije in ki jih Gorenje ponosno podpira že 25 let, v foto kabini ob legendarnem Bulliju pa še pozirajo pred kamero za retro spominček - polaroidno fotografijo. Nepozabna izkušnja se zaključi z nepozabno vožnjo z ikoničnim Volkswagnovim kombijem. Kar tri retro legende te dni namreč krožijo po Berlinu in obiskovalce brezplačno zapeljejo od razstavišča sejma IFA do centra mesta.

ASKO Connect Life navdihuje, da storite več

Blagovna znamka višjega razreda Asko uporabnike navdušuje in navdihuje, da storijo še več in odkrijejo še več možnosti - z aparati Asko. Na sejmu IFA 2017 razstavljamo te vrhunske aparate v novem dizajnu, letos nagrajenem s prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot Best of the Best.

Asko predstavlja tudi Connect Life, povezljive aparate, ki navdihujejo odkrivanje novih (z)možnosti. Obiskovalci sejma lahko spoznajo pametno kuhinjsko pomočnico, ki s prepoznavo glasu na več načinov lajša delo v gospodinjstvu (npr. pomaga z recepti, svetuje o primernem shranjevanju hrane itd.). Skupina Gorenje tako z obema glavnima blagovnima znamkama ponuja pogled v prihodnost in v življenje v povezanem domu s pametnimi digitalnimi pomočniki.