O-STA

NLB priskočila na pomoč slovenskim porodnišnicam

Z majhnimi koraki bomo svet spremenili na bolje, smo rekli v NLB in pripravili posebno akcijo, v okviru katere smo s pomočjo strank v treh letih vsem slovenskim porodnišnicam namenili sredstva za nakup nujno potrebne medicinske opreme ali obnovo porodnih sob.


Akcijo Majhni koraki spreminjajo svet na bolje smo letos povezali s ponudbo stanovanjskih kreditov. V sklopu akcije smo od vsakega NLB Stanovanjskega kredita nove generacije, sklenjenega v aprilu 2017, po 100 evrov namenili v sklad za porodnišnice. Poleg tega smo v vseh 113 poslovalnicah NLB po državi namestili posebne zbiralnike za prispevke.

Z akcijo stanovanjskih kreditov se je v skladu za porodnišnice nabralo 64.300 evrov, naše stranke in športniki, ki jih podpiramo, pa so v zbiralnike darovali še 2.791,12 evrov. Skupno smo torej z letošnjo akcijo Majhni koraki spreminjajo svet na bolje zbrali 67.091,12 evrov, ki smo jih donirali ginekološko-porodniškemu oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota, oddelku za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, ginekološko-porodnemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice, ginekološko-porodnemu oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje, ginekološko-porodniški službi Splošne bolnišnice Jesenice, ginekološko-porodniškemu oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto in Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj.

Vsaka bolnišnica je prejela donacijo v višini 9.585 evrov.

"V NLB se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo do okolja, v katerem poslujemo. Ponosni smo, ker si skupaj z zaposlenimi prizadevamo izboljšati življenjske pogoje v lokalnih skupnostih. Pri tem se nam nemalokrat pridružijo tudi stranke in športniki, ki jih podpiramo. Veseli smo, ker lahko tudi na tak način priskočimo na pomoč najbolj ranljivemu delu naše družbe - novorojenčkom," je ob zaključku akcije povedal predsednik uprave NLB d.d. Blaž Brodnjak.

Tako je naša banka slovenskim porodnišnicam pomagala že tretje leto zapored. Leta 2015 smo porodnišnici Ljubljana darovali 13.500 evrov, lani pa smo za porodnišnice na področju štajerske in primorske regije zbrali 55.000 evrov.

Tudi to je NLB.