O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - 120 let Prostovoljnega gasilskega društva Velenje in odprtje prenovljenega gasilskega doma

Velenje, 15. september 2017 - V mesecu septembru ne praznuje le Mestna občina Velenje. Častitljiv jubilej, 120 let obstoja, praznuje tudi Prostovoljno gasilsko društvo Velenje, ki bo ob podpori Mestne občine Velenje v soboto, 16. septembra, pred Gasilskim domom Velenje pripravilo veliko gasilsko veselico in odprtje prenovljenega gasilskega doma.

Slavnostno odprtje prenovljenega Gasilskega doma Velenje bo ob 17. uri. Osrednji slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, zbrane pa bodo nagovorili tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič in namestnik predsednika Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik.


Po uradnem delu (predvidoma ob 19. uri) bo pod šotorom pred gasilskim domom veselica s Tanjo Žagar in ansamblom Vikend.

Gasilski dom Velenje je bil po 50 letih, kljub rednemu vzdrževanju, potreben večje prenove. K 368.000 evrov vrednemu projektu sta Mestna občina Velenje s sredstvi v višini 268.000 evrov in Prostovoljno gasilsko društvo Velenje s sredstvi v višini 100.000 evrov pristopila v začetku letošnjega leta, ko je bil objavljen tudi razpis.

V prvi fazi smo prenovili in razširili večnamensko dvorano, uredili smo sanitarije in garderobe, delavnico za poklicno jedro ter nov vhod v dvorano, ki se nahaja v prizidku. Dvorana je prilagojena tudi invalidom, saj ima vgrajeno dvigalo. V prihodnosti načrtujemo še energetsko sanacijo objekta.

Prijazno vabljeni na odprtje in veselico!