O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Obnovljen podhod Mastodont

Velenje, 19. september 2017 - V Mestni občini Velenje nadaljujemo z obnovitvenimi deli v mestnem središču. Avgusta so zaradi dotrajanosti potekala obnovitvena dela v podhodu Mastodont. Obnovili smo notranjost in okolico podhoda, ki je sedaj ponovno prehoden.

Obnovitvena dela na stopnišču podhoda Mastodont so zajemala odstranjevanje in odvoz obstoječe keramike, pripravo podlage za polaganje novega kamna, izravnavo tal in strojno obdelavo tal, polaganje protizdrsnega žganega granita na pohodnih delih stopnic in delih za prehod z vozički ter kamna na robovih stene in izdelavo zaključnih obrob.

Poleg tega so izvajalci del odstranili sloje stare barve in na novo prebarvali kovinsko ograjo, odstranili poškodovan omet in izdelali novega, izravnali stene ter pripravili površine pred pleskanjem, prebelili stene s fasadno (vodoodporno) barvo pri stopnišču ter stene in strop v podhodu. Zamenjali so tudi poškodovano izolacijo in cevi na sistemu centralnega daljinskega ogrevanja prostorov, očistili kanale za odvodnjavanje in zamenjali odtočne rešetke.

Izvajalci del so sanirali tudi okolico podhoda Mastodont - izravnali so robove podhoda, obdelali 4 stebričke, zabetonirali in izravnali površino napušča na obeh straneh podhoda ob cesti, vgradili robnike, izravnali betonsko korito za rože ter sanirano pobarvali s fasadno barvo.

Mestna občina Velenje je na podlagi javnega razpisa kot najugodnejšega izvajalca del izbrala podjetje DINAMIKS, Matic Knez, s. p. Vrednost investicije je znašala 20.123,90 evra z vključenim davkom na dodano vrednost.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje