O-STA

Najštevilčnejšo soočenje kandidatov za predsednika Republike Slovenije

Ljubljana, 11. oktober - Mladinski svet Slovenije, krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, in Inštitut za politični menedžment (IPM) sta v sodelovanju z Dijaško organizacijo Slovenije (DOS) organizirala soočenje predsedniških kandidatov na temo "Mladi kot temelj razvoja slovenske družbe". Soočenje je potekalo v sredo, 11. oktobra 2017, med 12. in 14. uro v predavalnici 1 Fakultete za upravo (FU UL), na Gosarjevi ulici 5 v Ljubljani. Soočenje je bilo po številu udeležencev največje soočenje v letošnji predsedniški kampanji.

Soočenja, ki ga je vodil mag. Aleš Kocjan, se je udeležilo osem (8) kandidatov. Suzana Lara Krause (SLS), Angelca Likovič (Za otroke!), Maja Makovec Brenčič (SMC), Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija), Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca), Borut Pahor (neodvisni kandidat), Ljudmila Novak (NSi) in Romana Tomc (SDS). V dvorani je soočenje spremljalo več kot 200 mladih, prenos v živo pa si je ogledalo več kot 5000 oseb.

Pred začetkom soočenja je kandidate in udeležence pozdravil dekan Fakultete za upravo, izr. prof. dr. Janez Stare.

Soočenje je bilo organizirano v treh tematskih sklopih. Prvi sklop je bil namenjen vprašanju politične participacije mladih, drugi sklop o socialnem vprašanju mladih ter zadnji sklop o vprašanju služenja obveznega vojaškega roka.

Udeležencem soočenja je bilo preko spletne aplikacije omogočeno glasovanje. Na začetku soočenja je na vprašanje ''Ali se boste udeležili predsedniških volitev?'' 95,6% anketirancev odgovorilo z DA. Ob zaključku soočenja je na vprašanje ''Kdo izmed kandidatk/kandidatov vas je nabolj prepričal?'' 26,6% anketirancev glasovalo za Romano Tomc, 26,2% za Ljudmilo Novak, 23,8% za Boruta Pahorja, 11,9% za Majo Makovec Brenčič, 6,3% za Marjana Šarca, 2,8% za Suzano Laro Krause, Angelca Likovič in Andrej Šiško pa sta dobila vsak 1,2%.

Posnetek soočenja je dostopen preko: https://goo.gl/BuU5AH

Za več informacij se obrnite na pr@mss.si (040-797-994).

Vir foto: Matej Pušnik