O-STA

V avli Mestne občine Velenje razstavlja Irena Kočevar

Velenje, 7. november 2017 - V avli Mestne občine Velenje si lahko ogledate slikarsko razstavo ljubiteljske ustvarjalke Irene Kočevar, članice Društva šaleških likovnikov.

Irena Kočevar se je s slikarstvom intenzivneje pričela ukvarjati v letu 2005, ko se je pridružila Društvu šaleških likovnikov. Kasneje jo je želja po delu z akvarelno tehniko popeljala v likovno društvo Gal Rečica ob Savinji. Delovala je tudi v neformalni skupini ljubiteljskih slikark Ž art. Vsako leto se izobražuje pri različnih mentorjih - akademskih slikarjih in pedagogih (Denis Senegačnik, Milica Zupan, Stojan Kneževič, Nataša Tajnik Stupar, Tone Rački, Darko Slavc), udeležuje se ekstempor doma in v tujini ter redno sodeluje na razstavah. Za svoja slikarska dela je prejela številna priznanja in certifikat kakovosti Zveze likovnih društev Slovenije.

Svinčnik, oglje in preprosta risba jo spremljajo že vse življenje. V zadnjem desetletju pa je našla čas tudi za barve. Navdih za svoje ustvarjanje najde v naravi in življenju. Na številnih potovanjih se ji utrne nešteto idej, motivov in seveda želja prenesti videno in čutno na platno. V ustvarjanju najde svoj notranji mir in z nastalimi deli razveseljuje sebe in svojo družino.

Vljudno vabljeni na ogled razstave do petka, 1. decembra 2017.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje