O-STA

Prireditev ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč

Velenje, 15. november 2017 - Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč predstavlja pobudo in poziv državam k izvedbi nacionalnih programov za zagotavljanje prometne varnosti. Tudi v mestni občini Velenje vsako leto zaznamujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč s priložnostno prireditvijo.

V ponedeljek, 20. novembra 2017, bodo ob 17. uri na Jenkovi ulici učenci Osnovne šole Antona Aškerca pripravili slovesnost pod pokroviteljstvom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč obeležujemo 19. novembra. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Povezuje žrtve prometnih nesreč po vsem svetu in družbi sporoča, da so čisto vse posledice prometnih nesreč nesprejemljive.

Geslo letošnjih mednarodnih aktivnosti je poziv k zmanjšanju smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah za 50 % do leta 2020. V Sloveniji bomo aktivnosti izvedli pod sloganom "V poklon življenju".

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje